Δωρεάν σεμινάρια κινηματογράφου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Σενάριο, παραγωγή, δικτύωση, εργαστήριο trailer, ξένοι εκπρόσωποι κινηματογραφικών εταιριών, συζητήσεις. Όλα όσα θέλει να μάθει ένας επίδοξος κινηματογραφιστής για εκείνα, στα οποία θεωρεί πως η ελληνική παραγωγή πάσχει θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αυτής της άκρως ενδιαφέρουσας διημερίδας που διοργανώνεται από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου αυτό το σαββατοκύριακο στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους.

Σε καιρούς οικονομικής ύφεσης, η ελληνική ταινία έχει ανάγκη από εξωστρέφεια, πόρους και κοινό, για να υπάρξει

και να μεταφέρει τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό παντού. Ας μην χάσουμε την ιστορική αυτή στιγμή που όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω μας, καθώς οι ελληνικές ταινίες αναδύονται στη διεθνή σκηνή. Είναι στο χέρι μας να ξεπεράσουμε την εσωστρέφειά μας και να ανοιχτούμε στην παγκόσμια αρένα του κινηματογράφου. Να κάνουμε το ταξίδι.
Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση δίνει την ευκαιρία στους επαγγελματίες του κινηματογράφου, στους σπουδαστές, στους σινεφίλ να συναντήσουν μερικούς από τους πλέον διακεκριμένους εκπροσώπους της παγκόσμιας κιν/κής αγοράς, να μιλήσουν μαζί τους, να συνεργαστούν, να συμμετάσχουν σε ένα δημιουργικό εργαστήριο κιν/κού trailer.

Το πρόγραμμα
Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012
10.00: Καλωσόρισμα από την Κατερίνα Ευαγγελάκου (Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και τον Τάσο Μπουλμέτη (Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση- Συνδιοργανωτή της διημερίδας)
10.30 - 19.30 (παράλληλο εργαστήριο): Ο Απόστολος Καρακάσης (λέκτορας ΑΠΘ, Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών) παρουσιάζει τον Marcus Hu (Πρόεδρο της Strand Releasing, USA) και το εργαστήριο trailer, που θα δημιουργήσει το trailer μιας νέας ελληνικής ταινίας, το οποίο θα θα παρουσιαστεί στο κοινό στο τέλος του διημέρου.
11:00 Κωνσταντίνος Κοντοβράκης - Παραγωγός
«Τι υπάρχει για σένα εκεί έξω;»: Εισαγωγή στα μέσα που είναι διαθέσιμα για τους Ευρωπαίους σκηνοθέτες να αναπτύξουν και να προωθήσουν τα έργα τους σε διεθνές επίπεδο (π.χ. εργαστήρια ανάπτυξης, αγορές, συμπαραγωγή, πλατφόρμες Video on Demand, βάσεις δεδομένων, επαγγελματικά δίκτυα κ.ά)
12:00 Σαβίνα Νεϊρότι (Διευθύντρια του TorinoFilmLab)
Παρουσίαση του TorinoFilmLab που στηρίζει πρωτοεμφανιζόμενα ταλέντα, εκπαιδεύοντας και χρηματοδοτώνταςτα.
13:00 Μπιάνκα Ταάλ (Υπεύθυνη προγράμματος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ). Παρουσίαση των κριτηρίων έγκρισης ταινιών για το Φεστιβάλ αλλά και την «αγορά» ταινιών.
14:00 Κωνσταντίνος Δασκαλάκης (Head of Unit, MEDIA Programme - EACEA)
Συζήτηση σχετικά με το κοινοτικό πρόγραμμα MEDIA που στηρίζει την χρηματοδότηση και την ανάπτυξη κινηματογραφικών projects.
15:00 Διάλειμμα
16:00 Νίκος Παναγιωτόπουλος (Σεναριογράφος) & Αποστολία Παπαϊωάννου (Υπεύθυνη MFI): Παρουσίαση της λειτουργίας του MFI Script 2 Film Workshops, ενός προγράμματος ανάπτυξης σεναρίου που διοργανώνεται

Keywords
Τυχαία Θέματα