Ομολογία- σοκ του ΕΦΚΑ για χιλιάδες απλήρωτες συντάξεις και εφάπαξ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σοκάρει η παραδοχή του ΕΦΚΑ, που μάλιστα καταγράφηκε και σε διαφημιστικό φυλλάδιο που διένειμε στη ΔΕΘ, ότι στις 30 Ιουνίου του 2017 είχε στον «πάγο» 328.745 συντάξεις και εφάπαξ που δεν τις έχουν πάρει οι δικαιούχοι τους εδώ και χρόνια.

Το ακόμα χειρότερο, είναι πως ενδέχεται να πληρωθούν μέχρι και τον Ιούνιο του 2018.

Μάλιστα

η αρχική πρόβλεψη ότι θα χρειαστεί 1,18 δισ. για τις «απλήρωτες συντάξεις» φαίνεται πως δεν είναι ακριβής και θα χρειαστούν λιγότερα.

Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είναι όλες οι αιτήσεις για σύνταξη, αλλά προκύπτουν και πολλές που έχουν απορριφθεί ή άλλες που είναι μεταβιβαζόμενες με μικρότερα ποσά για τους δικαιούχους.

Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση που πανηγυρίζει για τις επιτυχίες της, εμφανίζει πλεονάσματα, που προέρχονται από απλήρωτους συνταξιούχους…

Με τη νέα απόφαση ο όρος είναι να βάζει και ο ΕΦΚΑ από τα ταμεία του το 50% για κάθε ποσό που παίρνει από το λογαριασμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών για τις απλήρωτες συντάξεις. Στην πράξη, σε κάθε 100 ευρώ που εγκρίνει η τρόικα, ο ΕΦΚΑ, θα δίνει υποχρεωτικά άλλα 50 ευρώ.

Σήμερα όμως έρχεται ο ίδιος ο ΕΦΚΑ να παραδεχτεί με δικά του επίσημα στοιχεία Ιουνίου ότι, παρά τις πληρωμές που έκανε το 2015 και το 2016, είναι στον πάγο 328.745 απλήρωτες συντάξεις και εφάπαξ και ότι οι δικαιούχοι των εκκρεμών κύριων συντάξεων θα χρειαστεί να περιμένουν ως τον Ιούνιο του 2018 για να πληρωθούν.

Για τα εφάπαξ και τις επικουρικές δεν υπάρχει πρόβλεψη πότε θα εξοφληθούν.

Στο φυλλάδιό του, με τίτλο «12 ψέματα και 12 αλήθειες», ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ παραδέχονται ότι στις 30 Ιουνίου 2017 είχαν στον πάγο:

104.243 κύριες συντάξεις.36.337 προσωρινές κύριες συντάξεις126.022 επικουρικές62.077 εφάπαξ.

Το άρθρο Ομολογία- σοκ του ΕΦΚΑ για χιλιάδες απλήρωτες συντάξεις και εφάπαξ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα