Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία – Στις 21:30 η πρώτη επίσημη εκτίμηση

Ξεκίνησε στις 07:00 η εκλογική διαδικασία στα 19.449 εκλογικά τμήματα που λειτουργούν σε όλη τη χώρα με 9.808.760 πολίτες να καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, σε μία εκλογική αναμέτρηση η οποία έχει χαρακτηρισθεί, από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, ως η κρισιμότερη των τελευταίων χρόνων.

Προβλήματα έχουν παρουσιαστεί λόγω της κακοκαιρίας, ωστόσο τα περισσότερα ξεπερνιούνται με τη συμβολή των τοπικών αρχών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στην Αγία Ρουμέλη στην Κρήτη όπου ο εκλογικός αντιπρόσωπος

πήγε με Σούπερ Πούμα και η εκλογική διαδικασία άργησε 45 λεπτά να ξεκινήσει. Η κάλπες θα κλείσουν στις 19:00, ώρα που θα έχουμε και τα πρώτα exit polls.

Όσον αφορά τώρα την πρώτη επίσημη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αυτή θα γίνει σύμφωνα με την Singular Logic περίπου στις 21.30. Όπως έγινε γνωστό οι εκλογικοί αντιπρόσωποι θα στέλνουν από τα 4.800 ειδικά κινητά τηλέφωνα που έχει δώσει η εταιρεία, κατευθείαν τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα.

Η αναγνώριση των εκλογέων θα γίνεται με αστυνομική ταυτότητα ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας (όλων των ασφαλιστικών ταμείων), ενώ θα γίνονται αποδεκτές και οι λεγόμενες «κομμένες» ταυτότητες. Όσοι δεν διαθέτουν κάποιο από τα παραπάνω επίσημα έγγραφα ταυτοποίησης, μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία ταυτοτήτων της διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας των αστυνομικών τμημάτων που θα εκδίδουν ταυτότητες με διευρυμένο ωράριο σήμερα και αύριο.

Οι εκλογείς μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν μέσω του διαδικτύου στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) και στην ένδειξη «Μάθε πού ψηφίζεις» ή στον τηλεφωνικό αριθμό 2131361500.

Keywords
Τυχαία Θέματα