Ελλάδα ώρα Εκλογών

Ελλάδα ώρα εκλογών, στις πιο κρίσιμες εκλογές από την μεταπολίτευση και μετά, όπως λένε και οι δύο μονομάχοι και επισημαίνουν και τα μικρότερα κόμματα. Έξι σχεδόν χρόνια από την επιβολή του μνημονίου τον Μάιο του 2009 και δυόμιση χρόνια μετά τις εκλογές του 2012 η χώρα μας βρίσκεται μπροστά στην απόφαση που πρέπει να πάρουν οι πολίτες της με τα μάτια

όλων των Ευρωπαίων να είναι στραμμένα σε αυτή τη χερσόνησο της Βαλκανικής.

Όλοι περιμένουν και περιμένουμε την εκλογική διαδικασία και κυρίως το αποτέλεσμα της, από την στιγμή που σίγησαν οι προεκλογικές κορώνες, τα συνθήματα, οι συγκεντρώσεις, οι δημοσκοπήσεις. Στις Βρυξέλλες, την κοινοτική πρωτεύουσα, όλοι βρίσκονται με τα μάτια και τα αυτιά στην Αθήνα για το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης.

Θέματα, το πρώτο κόμμα, η αυτοδυναμία ή όχι , οι πιθανές συνεργασίες και βέβαια οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις της επόμενης ημέρας. Το σίγουρο είναι ότι η πίστωση χρόνου για την επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι, δεν υπάρχει και αυτό γιατί τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη και γενικότερα της χώρας είναι πιεστικά και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, πέρα και πάνω από οτιδήποτε άλλο.

Ήδη τη Δευτέρα συνεδριάζει το Eurogroup και οι εξελίξεις στην Ελλάδα είναι από τα πρώτα θέματα που θα απασχολήσουν τους συνεδριάζοντες, ενώ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένουν ενημέρωση για το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες με το ελληνικό πρόγραμμα και βέβαια τη διασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας.

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν τη χώρα μας στο επόμενο διάστημα. Αύριο οι Έλληνες πολίτες θα προσέλθουν από τις 7 το πρωί και μέχρι τις 7 το απόγευμα στις κάλπες, ενώ όλα τα κανάλια θα δημοσιοποιήσουν ακριβώς με το κλείσιμο της κάλπης τα exit poll που θα δίνουν την πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα