Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το αιώνιο ντέρμπι

Αύριο 22/10 στις 19:30, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Γ. Καραϊσκάκης τον αιώνιο αντίπαλό του Παναθηναϊκό, για τη Super league. Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες θα ψάξουν τρόπο να πετύχουν την νίκη στο μεταξύ τους ντέρμπι, η κάθε ομάδα για τους δικούς της λόγους.

Τα δεδομένα των 2 ομάδων

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος

με 19 βαθμούς, έχοντας ξεκινήσει πολύ δυναμικά την σεζόν με 6 νίκες και 1 ισοπαλία. Οι Πειραιώτες με τον Πασχαλάκη στο τέρμα έχουν δεχτεί μόνο 2 γκολ, ενώ έχουν βάλει 22 γκολ. Στα δύο ντέρμπι που έπαιξε ως σήμερα, κατάφερε να νικήσει στο Γ. Καραϊσκάκης τον Άρη με 4-1, ενώ στο OPAP ARENA αναδείχθηκε ισόπαλος με την νταμπλούχο ΑΕΚ με σκορ 1-1.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με 16βαθμούς, έχοντας  5 νίκες 1 ισοπαλία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (2-2), αλλά και 1 ήττα στο OPAP ARENA στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (1-2). Μία πιθανή ήττα από τον Ολυμπιακό θα τον κρατήσει πίσω στη βαθμολογία (-6) ενώ με νίκη θα τον φέρει ισόβαθμό του.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση με επιτυχίες τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη. Στα μεταξύ τους πέντε τελευταία παιχνίδια οι δύο ομάδες, έχουν αναδειχθεί δύο φορές ισόπαλες (1-1, 0-0), ενώ ο Ολυμπιακός έχει μια νίκη με 1-0 στα play-off, και ο Παναθηναϊκός έχει 2 νίκες με 2-0 στην Λεωφόρο και 1-2 μέσα στο Γ. Καραϊσκάκης.

Οι πιθανές εντεκάδες…

Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει με Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα, Ρέτσος, Ντόη, Έσε, Καμαρά, Μασούρας, Φορτούνης, Ποντένσε και Ελ Κααμπί.

Αντίστοιχα, μία πιθανή ενδεκάδα του Παναθηναϊκού με κάτω από τα δοκάρια τον Μπρινιόλι, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Σένκεφλεντ, Βαγιαννίδης, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιλένα, Τζούριτσιτς, Μπερνάρ, Παλάσιος και Ιωαννίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα