Ολοκληρώθηκε δίχως αποτέλεσμα το Eurogroup-Ντάισελμπλουμ: Περιμένουμε άμεσα τις ελληνικές προτάσεις

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το Eurogroup με τις μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις του προέδρου του Οργάνου Γερούν Ντάισελμπλουμ και τις πληροφορίες που διαρρέονται από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης να κάνουν λόγο για μη υποβολή σαφών γραπτών θέσεων από την ελληνική πλευρά, γεγονός που διαψεύδεται από κυβερνητικές πηγές.

«Πιστέψαμε ότι θα είχαμε κάποιες νέες προτάσεις. Υπάρχει μεγάλη χρονική πίεση και η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική. Θέλω να ελπίζω ότι αύριο το πρωί θα έχουμε τις νέες προτάσεις

της Ελλάδας. Αύριο το πρωί θα έχουμε τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουμε την επιστολή για ένταξη της Ελλάδας στον ESM. Αυτή θα είναι η αρχή της διαδικασίας. Τα προβλήματα στην Ελλάδα είναι βαθιά και θα μας απασχολούν για πολύ ακόμη. Πρέπει να ακούσουμε πρώτα την ελληνική κυβέρνηση. Θα πρέπει να υπάρχει ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα για λόγους αξιοπιστίας», ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

«Eίμαι ακόμη αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα. Το Eurogroup θα εργαστεί γρήγορα για να κρατήσει ανέπαφη την ευρωζώνη», τόνισε από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

«»Δεν έχουμε προτάσεις», υποστηρίζουν διάφοροι κύκλοι. Όπως δεν είχαμε με τις 47 σελίδες, το ίδιο την προπερασμένη Δευτέρα, το ίδιο σήμερα», σχολιάζουν οι κυβερνητικοί κύκλοι και προσθέτουν «δεν έχουμε προτάσεις ή δεν τους αρέσουν οι προτάσεις μας;». «Η ελληνική πλευρά μπορεί να μην παρουσίασε νέες γραπτές προτάσεις, όμως ο κ. Τσακαλώτος έκανε μια καλή παρουσίαση στους υπουργούς Οικονομικών που μετέχουν στο Eurogroup», αναφέρουν οι Financial Times.

Keywords
Τυχαία Θέματα