Ολοκληρώθηκε η συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών με τον πρωθυπουργό – Προχωρούν σε γενικές συνελεύσεις για να πάρουν αποφάσεις

Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών με τον Αλέξη Τσίπρα.

Φεύγοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, εκπρόσωποι των αγροτών δήλωσαν πως είχαν «ουσιαστικό διάλογο» με τον πρωθυπουργό, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους, καθώς όπως είπαν πρέπει να πραγματοποιηθούν πρώτα οι γενικές συνελεύσεις των μπλόκων που εκπροσωπούν.

«Έγινε ένας ουσιαστικός διάλογος με τον πρωθυπουργό. Του παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας και το ίδιο έκανε κι εκείνος. Θα

επιστρέψουμε στα μπλόκα μας και θα προχωρήσουμε σε γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουμε την περεταίρω πορεία του αγώνα», δήλωσε ο ένας εκπρόσωπος, αρνούμενος να σχολιάσει τίποτα πριν πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις.

«Έγινε ένας διάλογος επί των προτάσεων μας με τον πρωθυπουργό. Πήραμε προτάσεις της κυβέρνησης και συζητήσαμε όλα τα θέματα. Θα αποφασίσουν οι συνάδελφοι στις γενικές συνελεύσεις εάν μας ικανοποιούν οι προτάσεις του πρωθυπουργού» εξήγησε άλλος εκπρόσωπος.

Ωστόσο, οι αγρότες σε κατ” ιδίαν τους συνομιλίες ανέφεραν ότι «ο Τσίπρας δεν μας έδωσε τίποτα, πέρα από τη μεταβατικότητα για τις ασφαλιστικές εισφορές, μια μείωση για τους κατ” επάγγελμα αγρότες, να πληρώνουν 16% αντί για 20% ασφαλιστικές εισφορές, αλλά δεν μας έδωσε τίποτα για πετρέλαιο και ΔΕΗ».

Σε λίγη ώρα, αντιπροσωπεία των αγροτών θα έχει συνάντηση και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.
Τα 39 μπλόκα που μετείχαν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό:

Τεμπών
Μικροθηβών
Νέα Μουδανιά
Νησελίου
Θηβών
Αταλάντης
Σκύδρας
Δυτικής Αχαΐας
Ηλείας
Πράσινα Φανάρια
Γαλατίστας (αεροδρομίου)
Χαλκιδικής Θέρμη
Γιαννιτσών
Δρούγου
Μελισσίου
Μαυροβουνίου
Μεσημερίου
Αρνίσσας
Τρικάλων
Μεσολογγίου
Ορμενίου (Εβρου)
Καστανιών (Εβρου)
Χαλκηδόνας
Δερβενίου
Μεσογείων
Ελευθεροχωρίου
Ανθίλης
Λιβαδειάς
Λιβανάτων
Αλυσίδα (Πέλλα)
Κάστρου
Χρυσούπολης (Καβάλα)
Νυμφέας (Κομοτηνή)
Αμφίκλειας
Μελιβοίας
Γερακαρίου (Αγιάς)
Δομοκού
Κουρτεσίου
Μαραθιάς

Keywords
Τυχαία Θέματα