Έτσι θα καθαρίσετε τον ανοξείδωτο νεροχύτη σας με φυσικά υλικά

Ένα από τα πιο βρώμικα και δύσκολα σημεία του σπιτιού στο καθάρισμα είναι ο νεροχύτης μας, καθώς τα άλατα του νερού και τα λίπη από τα φαγητά συσσωρεύονται εκεί δημιουργώντας όχι μόνο μια αντιαισθητική εικόνα αλλά και εστία μόλυνσης και μικροβίων.

Υπάρχει τρόπος να καθαρίσετε τον νεροχύτη σας με φυσικά υλικά, χωρίς να χρειαστεί να ξύσετε καθόλου και να χαλάσετε την επιφάνειά του.

Θα χρειαστείτε:

ΣφουγγάριΣόδα μαγειρικήςΞύδιΛεμόνι ή φλούδα πορτοκαλιούΕλαιόλαδοΧαρτοπετσέταΟδηγίες:

Ξεπλύνετε με νερό τον νεροχύτη, αφαιρώντας όλα τα πιάτα και τα κομμάτια του φαγητού. Στη συνέχεια

πασπαλίστε ολόκληρο τον νεροχύτη με μαγειρική σόδα και χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι. Τρίψτε ελαφρά. Θα διαπιστώσετε ότι η σόδα μαγειρικής θα καθαρίσει πολύ καλά τον ανοξείδωτο νεροχύτη σας χωρίς ξύσιμο.

Ξεπλύνετε το νεροχύτη με το ξίδι, το οποίο θα δημιουργήσει φυσαλίδες. Απολυμαίνει ενώ παράλληλα θα βοηθήσει την απομάκρυνση σκληρών λεκέδων από την επιφάνεια του νεροχύτη .

Με την φλούδα από το πορτοκάλι ή το λεμόνι, τρίψτε ελαφρά το σύνολο του νεροχύτη. Θα του δώσει άρωμα φρεσκάδας αλλά και λάμψη.

Στο τέλος ρίξτε μόλις μια σταγόνα ελαιόλαδου στην χαρτοπετσέτα και σκουπίστε. Θα κρατήσει λαμπερό τον νεροχύτη σας για εβδομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα