Ολοκληρώνεται σήμερα η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σήμερα στα γραφεία της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές για τη συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης» στον νέο βασικό μέτοχο, το επενδυτικό fund Apollo Investment HoldCo, μία εταιρεία Ειδικού Σκοπού (SPV), 100% θυγατρική

της Jermyn Street Real Estate Fund IV L.P.

Η Jermyn Street Real Estate Fund IV λειτουργεί υπό το σχήμα της AGC Equity Partners, στην οποία συμμετέχουν, δύο κρατικά κεφάλαια από το Άμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ, άλλοι Άραβες επενδυτές, η τουρκική Dogus Group (η οποία μαζί με τη ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου έχουν πλειοδοτήσει και για την απόκτηση του Hilton), μέσω της θυγατρικής D-Marine Investments Holding BV, καθώς και δύο funds της AGC.

Με την υπογραφή σήμερα της σύμβασης μεταβίβασης ξεκινάει εξάλλου και η προθεσμία για την κατάθεση δημόσιας πρότασης από το νέο βασικό μέτοχο για την απόκτηση και του υπόλοιπου ποσοστού που ανήκει σε μικρομετόχους.

Σήμερα αναμένεται να μεταβιβαστούν 4.537.967 μετοχές (67,23%) που κατέχει η Εθνική Τράπεζα και 17.222.516 μετοχές (21,23%) που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ (σύνολο 88,46%). Το υπόλοιπο ποσοστό (11,54%), ήτοι 9.362.033 μετοχές, το κατέχουν μικρομέτοχοι. Σύμφωνα με το νέο ΕΣΧΑΔΑ στην έκταση των 301 στρεμμάτων, οι ξενοδοχειακές μονάδες «Αρίων» και «Ναυσικά» θα μετατραπούν σε υπερπολυτελή τουριστικά θέρετρα 7 αστέρων, ενώ θα κατασκευαστούν έως 15 πολυτελείς κατοικίες στο νοτιοδυτικό κομμάτι της χερσονήσου, στη θέση που βρίσκεται σήμερα το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Αφροδίτη».

Το άρθρο Ολοκληρώνεται σήμερα η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα