Το plan b της κυβέρνησης! Τι θα ισχύσει για παλιούς-νέους καναλάρχες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Εκτός από ισχυρές πολιτικές αναταράξεις, η απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει τον νόmο Παππά προκαλεί και νομικό κενό στη λειτουργία των καναλιών.

Το Μέγαρο Μαξίμου σκοπεύει να καλύψει αυτό το κενό με μία ρύθμιση-γέφυρα μέχρι να βρεθεί λύση για τον σχηματισμό του ΕΣΡ προκειμένου να προχωρήσει η οριστική αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Στο ζήτημα που έχει προκύψει αναφέρθηκε, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ,

ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς:

«Τη Δευτέρα θα φέρουμε τη νέα ρύθμιση στη Βουλή. Η διεξαγωγή ενός διαγωνισμού από την αρχή παίρνει πάρα πολύ χρόνο. Εμείς δεν θα καθυστερήσουμε ούτε θα νομιμοποιήσουμε την υπάρχουσα κατάσταση έστω για ένα 24ωρο. Υπάρχει ένα νομικό κενό το οποίο θα καλύψουμε έστω προσωρινά μέχρι την απόφαση του ΣτΕ».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται από το πρωθυπουργικό περιβάλλον του, η κυβέρνηση θα προχωρήσει με νομοθετική ρύθμιση σε προσωρινή αδειοδότηση όλων των καναλιών που αυτή τη στιγμή εκπέμπουν με άδεια πανελλαδικής ή περιφερειακής εμβέλειας.

Πόσα θα πληρώσουν οι καναλάρχες

Το τίμημα θα καθοριστεί με βάση τη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας: “Μέσω του διαγωνισμού έχει γίνει μια αποτίμηση της αξίας την οποία, όπως τόνισε θα λάβει υπόψη η κυβέρνηση”.

Σύμφωνα με τις προαναφερθείσες πληροφορίες, τα χρήματα που επιδιώκει να βάλει στα κρατικά ταμεία η κυβέρνηση κατ’ έτος είναι το 1/10 του ποσού που συγκεντρώθηκε από τον διαγωνισμό που ακυρώθηκε από το ΣτΕ. Εν ολίγοις, 25 εκατομμύρια ευρώ.

Η αξία της άδειας θα καθοριστεί όπως διαφαίνεται στα τρία εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Η κυβέρνηση σκοπεύει εκτός από τους σταθμούς που ήδη εκπέμπουν να λάβουν ανάλογη άδεια και τα σχήματα που πλειοδότησαν στον διαγωνισμό, δηλαδή οι κύριοι Μαρινάκης και Σαββίδης, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν ως τώρα κανάλι ή ότι η διαδικασία στην οποία μετείχαν έχει ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των καναλιών είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να επιβληθεί ο περιορισμός των τεσσάρων αδειών που επέβαλε ο νόμος που κρίθηκε ως αντισυνταγματικός.

Δείτε το βίντεο

Το άρθρο Το plan b της κυβέρνησης! Τι θα ισχύσει για παλιούς-νέους καναλάρχες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα