Όλι Ρεν: «Όχι» σε κοινοτική χρηματοδότηση για τα επιδόματα ανεργίας

Μια από τις προεκλογικές εξαγγελίες των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, τη χρονική επέκταση του επιδόματος ανεργίας, αλλά και τη διάθεσή του και για ελεύθερους επαγγελματίες , μέσω κοινοτικών κονδυλίων, φαίνεται πως βάζει στο «ντουλάπι» ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των Οικονομικών, Όλι Ρεν.

Η επέκταση του επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι σημειωτέον πλήρωναν εισφορά αλληλεγγύης ΟΑΕΔ

χωρίς να έχουν δικαίωμα να λάβουν οικονομική βοήθεια, αλλά και η χρονική του επιμήκυνση αποτέλεσαν μία από τις πρώτες υποσχέσεις της τρικομματικής κυβέρνησης. Μάλιστα, για την αποπληρωμή των επιδομάτων θα χρησιμοποιούνταν κοινοτικά κονδύλια διαθέσιμα για αυτόν ακριβώς το σκοπό.

Ωστόσο, ο Όλι Ρεν, δείχνει να έχει διαφορετική άποψη. Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, για τους διακιούχους επιδόματος που έχασαν πρόσφατα τη δουλειά τους και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια ο , ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ευθύνη της ΕΕ, αλλά των κρατών μελών.

Χαρακτηριστικά ο κ. Ρεν τόνισε: «Τα επιδόματα ανεργίας και οι πολιτικές στον χώρο των κοινωνικών μεταβιβάσεων γενικότερα εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των επιμέρους κρατών μελών. Όχι μόνο τα κράτη μέλη είναι ελεύθερα να επιλέξουν τις πολιτικές που ασκούν, αλλά είναι επίσης υπεύθυνα για τη χρηματοδότησή τους».

Διευκρινίζει, ακόμη, ότι δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθούν τα επιδόματα από τα κοινοτικά κονδύλια καθώς προορίζονται για ενεργητικές πολιτικές παρέμβασης στην αγορά εργασίας, με στόχο την παραμονή στην εργασία και όχι στην χρηματοδότηση των επιδομάτων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο κ. Χουντής έκανε λόγο για την αποκάλυψη μιας τεράστιας πολιτικής απάτης σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων της χώρας αλλά και των οικογενειών τους.

Πληροφορίες από: onlynews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα