Συνάντηση υπ. Εργασίας και εργοδοτικών φορέων για τις εργασιακές ρυθμίσεις

Δεύτερη συνάντηση με τους ‘θεσμικούς κοινωνικούς εταί­ρους’, στο πλαίσιο του ‘κοινωνικού διαλόγου’ που έχει αρχίσει για τα ‘μείζονα ζητήματα της αγοράς εργασίας’ στην χώρα μας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Προνοίας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα θέματα που είχαν καθορισθεί από την πρώτη συνάντηση και συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα, καθώς και οι τεχνικές επιτροπές που θα επεξεργαστούν και θα προτείνουν τις σχετικές ρυθμίσεις.

Σε ένα μήνα θα πρέπει να έχει εξετασθεί το

θέμα του έργου και των παροχών των καταργημένων φορέων ΟΕΕ και ΟΕΚ, ενώ μέχρι τέλος Οκτωβρίου οι επιτροπές θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το έργο τους, σχετικά με τα θέματα της νεανικής απασχόλησης και της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

Τα συνδικάτα θα δώσουν νέα δυναμική απάντηση στις 8 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη και θα ακολουθήσουν νέες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις για την απόκρουση και ανατροπή αυτών των καταστροφικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Στην συνάντηση, παρευρέθησαν ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος και οι Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου Άννα Στρατινάκη (Εργασίας), Παναγιώτης Κοκκόρης, (Κοινωνικών Ασφαλίσεων), Άννα Δαλλαπόρτα (Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων) και Μιχάλης Χάλαρης (Ειδικός Γραμματέας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας) και τα προεδρεία της Γε­νικής Συνομοσπονδίας Εργα­τών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), της Γενικής Συνομοσπον­δίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), καθώς και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Keywords
Τυχαία Θέματα