«Όλα βαίνουν καλώς με την Τρόικα»

Αισιόδοξος αν και σχετικά ολιγόλογος ήταν ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αποχωρώντας από την ευρεία σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου λίγο μετά τις 6 το απόγευμα  δηλώνοντας ότι «Η διαπραγμάτευση με την τρόικα βρίσκεται σε καλό δρόμο» χαρακτηρίζοντας παράλληλα «θετική» τη συμβολή των δύο άλλων εταίρων της Κυβέρνησης Βενιζέλο και Κουβέλη οι οποίοι θα ενημερωθούν πλήρως.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, πριν τις

εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής και τα καλά λόγια που ακούστηκαν για την Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και η τρόικα είχαν ήδη δώσει τα χέρια.

Στην τελική συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών, όπως αναφέρει η εφημερίδα, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, μεγάλες περικοπές στις συντάξεις και στα ειδικά μισθολόγια, «ψαλίδι» στα δώρα στο Δημόσιο, αλλά και αύξηση κατά δύο χρόνια στα όρια συνταξιοδότησης.

Στην κυβέρνηση επιδιώκουν να κλείσουν άμεσα όλα τα εκκρεμή ζητήματα με τους εκπροσώπους των δανειστών, προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση της τρόικας, έτσι ώστε να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα αισιόδοξος για την αξιολόγηση της Τρόικας και για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Το πακέτο των μέτρων, που θα συμφωνηθεί με την τρόικα τις επόμενες ημέρες, θα είναι το «τελευταίο πικρό ποτήρι που θα πρέπει να πιούμε, πριν αλλάξουμε σελίδα και περάσουμε στην ανάπτυξη», είχε πει ο Πρωθυπουργός την Παρασκευή, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα