Όλα έτοιμα για την πρώτη εκτόξευση ιδιωτικού διαστημοπλοίου

Η κατάκτηση του διαστήματος είναι πλέον ιδιωτική υπόθεση, καθώς η πρώτη εκτόξευση διαστημοπλοίου ετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί από την εταιρεία Τεχνολογιών Εξερεύνησης του Διαστήματος, Space X, με έδρα την Καλιφόρνια. Η εταιρία όμως ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει την ημερομηνία εκτόξευσης του πρώτου διαστημοπλοίου της από τις 30 Απριλίου μια εβδομάδα αργότερα, στις 7 Μαΐου.

Ο λόγος για τον οποίο

αναβλήθηκε η προγραμματισμένη εκτόξευση είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, ότι οι μηχανικοί της χρειάζονται περισσότερο χρόνο για τα δοκιμαστικά τεστ στην διαστημική κάψουλα και ότι πρέπει να επανεξετάσουν τα δεδομένα που έχουν συγκεντρώσει.

Το σχέδιο της Space-x είναι να εκτοξεύσει μία μη επανδρωμένη διαστημική κάψουλα πολλαπλών χρήσεων από τη διαστημική βάση του Κέιπ Κανάβεραλ στη Φλόριντα και αποστολή της θα είναι να μεταφέρει 500 κιλά φορτίο στο διαστημικό σταθμό και τους έξι κοσμοναύτες που βρίσκονται εκεί, ενώ το πλήρωμα του σταθμού θα συνδεθεί με την κάψουλα που ονομάζεται «Δράκος», με την βοήθεια ενός ρομποτικού βραχίωνα. Μετά από τρεις εβδομάδες, που θα παραμείνει το πλήρωμα στο Διαστημικό Σταθμό ο «Δράκος», θα επιστρέψει στη Γη μεταφέροντας 600 κιλά φορτίου.

Η πρωτοπόρος αυτή εταιρία, Space X, ανήκει στον επιχειρηματία υπηρεσιών διαδικτύου Έλον Μάσκ, και είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που εκτόξευσε διαστημόπλοιο σε τροχιά γύρω από τη Γη τον Δεκέμβριο του 2010, ενώ αποτελεί μια εκ των εταιρειών που συναγωνίζονται για να υποκαταστήσουν το διαστημικό πρόγραμμα της ΝΑΣΑ, αρχικά με την μεταφορά προμηθειών στον διαστημικό σταθμό και στη συνέχεια και ανθρώπων.

Μάλιστα, οι ΗΠΑ έχουν αναγκαστεί να στέλνουν προσωπικό στο διάστημα με ρωσικά διαστημόπλοια, καθώς ο στόλος των διαστημικών λεωφορείων, που διέθεταν, έχει αποσυρθεί πλέον.

Keywords
Τυχαία Θέματα