«Οικιακή βοηθός» συνεργός εγκληματικής ομάδας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Toυ Πέτρου Καρσιώτη

Τη σπείρα των Γεωργιανών, που κρύβεται πίσω από 36χρονη συμπατριώτισά τους, η οποία εμφανιζόταν ως οικιακή βοηθός σε σπίτια ευκατάστατων γυναικών και… άνοιγε την πόρτα στους συνεργούς της, αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για τη γυναίκα, που συνελήφθη και ήδη προφυλακίστηκε για τουλάχιστον τρεις κλοπές κοσμημάτων και χρημάτων, από αντίστοιχα σπίτια ηλικιωμένων γυναικών στην Κηφισιά, στη Βούλα

και στο Πόρτο Ράφτη.

Η πρακτική της σπείρας περιελάμβανε αρχικά την ανάγνωση αγγελιών στο διαδίκτυο ή σε εφημερίδες, στις οποίες οι ηλικιωμένες ευκατάστατες οικονομικά γυναίκες ζητούσαν οικιακή βοηθό. Η γυναίκα, που άλλοτε εμφανιζόταν ως «Ιρίνα» και άλλοτε ως «Τάμι», υπό την καθοδήγηση προφανώς συνεργών, έσπευδε να απαντήσει αμέσως και έδινε με τις ενδιαφερόμενες το πρώτο ραντεβού.

Μετά τη συζήτηση για τα διαδικαστικά της πρόσληψης, βάσει σχεδίου παρακαλούσε τις οικοδέσποινες να τη φιλοξενήσουν το ίδιο βράδυ «γιατί δεν είχε που να πάει». Εκείνες το δέχονταν και η πόρτα για την Ιρίνα ή Τάμι, αλλά και τους συνεργούς άνοιγε διάπλατα. Η 36χρονη Γεωργιανή «σκανάριζε» τα πάντα στο σπίτι, έβλεπε που ήταν τοποθετημένα τα ακριβά κοσμήματα, τα χρήματα και οι υπερσύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές και αποχωρούσε.

Επόμενη κίνηση ήταν η εισβολή στην κατάλληλη στιγμή των συνεργών, οι οποίοι σήκωναν κυριολεκτικά τα σπίτια, ανεβάζοντας την αξία των κλοπιμαίων που δηλώθηκαν ως τώρα σε ποσό άνω των 170.000 ευρώ. Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, το τέλος της δράσης της «Ιρίνας» ήρθε από την αδελφή ενός θύματός της. Χρησιμοποιώντας ακριβώς τον ίδιο τρόπο των αγγελιών μέσα από τις οποίες η Γεωργιανή προσέγγιζε τα θύματά της, ανάρτησε στο διαδίκτυο αγγελία-δόλωμα! «Τσίμπησε» η σπείρα και η Ιρίνα εμφανίστηκε για το πρώτο «ραντεβού γνωριμίας». Όταν δόθηκε το ραντεβού, παρούσα ήταν και η γυναίκα-θύμα, η οποία αναγνώρισε την Γεωργιανή «οικιακή βοηθό». Κάλεσαν την ομάδα ΔΙΑΣ και σε λίγο η Γεωργιανή βρισκόταν στο Τμήμα της περιοχής και από εκεί στον εισαγγελέα. Τα επόμενα 24ωρα με εντολή εισαγγελέα θα δοθεί στη δημοσιότητα η φωτογραφία της, καθώς πιστεύεται ότι τα θύματα είναι περισσότερα των τριών που έχουν εμφανιστεί ως τώρα.

Το άρθρο «Οικιακή βοηθός» συνεργός εγκληματικής ομάδας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα