Οι συντάκτες της Liberation «διώχνουν» τους διευθυντές τους

Το 90% του εργατικού προσωπικού της Liberation υπερψήφισε την πρόταση για αποπομπή των δύο συνδιευθυντών της εφημερίδας. Ειδικότερα, η ψηφοφορία του προσωπικού της γαλλικής εφημερίδας (η οποία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα) κατέληξε με 187 ψήφους (89,9%) υπέρ της αποχώρησης των δύο συνδιευθυντών, Νικολά Ντεμοράν και του Φιλίπ Νικολά. Στη διαδικασία συμμετείχαν 216 από τους 290 εργαζόμενους στην εφημερίδα.

Έπειτα από τρία χρόνια

ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, η Liberation παρουσίασε ζημία σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ το 2013, σύμφωνα με τα δύο στελέχη. Για την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης η διεύθυνση, η οποία υπογράμμισε ότι «δίνει προτεραιότητα στη διατήρηση των θέσεων εργασίας», παρουσίασε ένα σχέδιο περικοπών δαπανών το οποίο προβλέπει μια «προσωρινή» μείωση των μισθών, εθελούσιες εξόδους και αλλαγή συμβάσεων σε μερικής απασχόλησης, επισημαίνουν οι δύο συνδιευθυντές.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την ιστορική εφημερίδα, καθώς οι μέτοχοί της αρνήθηκαν να επενδύσουν περισσότερα χρήματα στην εφημερίδα, ενώ ο ιταλικός όμιλος Ersel, ένας από τους μετόχους της, έχει ανακοινώσει ότι θέλει να αποχωρήσει, εξήγησαν οι Ντεμοράν και Νικολά.

Keywords
Τυχαία Θέματα