Οι παχυλές αμοιβές των ευρωπαίων «golden boys»

Την ώρα που ζητούν από τους ευρωπαϊκούς λαούς να σφίξουν το ζωνάρι ακόμα περισσότερο, οι ευρωπαίοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι απολαμβάνουν αυτοκρατορικών οικονομικών απολαβών. Η γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag» αποκαλύπτει ότι καλύτερα αμειβόμενος όλων είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, με τα περισσότερα από 370.000 ευρώ (μικτά) ετησίως που έχει λαμβάνειν. Πιο «άτυχος» θα είναι ο, ακόμα άγνωστος αν και φαβορί είναι ο Κλάους Ρέγκλιγκ, επικεφαλής τού Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM),
ο οποίος θα αμείβεται με μικτό ετήσιο μισθό που θα ξεπερνά τις 324.000 ευρώ. Παράπονα δεν θα πρέπει να έχουν κι όσοι εργαστούν ως μαθητευόμενοι ή ως χαμηλόβαθμο διοικητικό προσωπικό στον ESM αφού οι μισθοί τους θα κυμαίνονται από 22.000 ως 72.000 ευρώ.

Παραλλήλως, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο λαμβάνει περί τις 304.000 ευρώ ως βασικό μισθό. Μπροστά σε αυτές τις απολαβές, επομένως, οι 290.000 ευρώ που εισπράττει κάθε χρόνο από μισθούς κι επιδόματα η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ μοιάζουν με πενταροδεκάρες!

Keywords
Τυχαία Θέματα