Οι κάτοικοι της Λέσβου αντιδρούν στον εμπαιγμό τους και ετοιμάζουν δυναμική αντίδραση ενάντια στον «Καλλικράτη»

Πολύ επιτυχημένη, λόγω της μεγάλης συμμετοχής κι ιδιαίτερα της Δυτικής Λέσβου, ήταν η χθεσινή συνέλευση πολιτών στην Καλλονή, για το θέμα της μη διάσπασης του δήμου Λέσβου σε περισσότερους, όπως τους είχαν πολλάκις υποσχεθεί από την κυβέρνηση, από το υπουργείο Εσωτερικών και πολιτικά κόμματα.

Η παρουσία των Κοινοτήτων της Λεσβιακής Υπαίθρου ήταν σημαντική και καθοριστική, όπως αναφέρει ο τοπικός σύμβουλος Ερεσού Στέλιος Δουγαλέρης. Επίσης, πολύ σπουδαίο γεγονός αποτελεί η συμμετοχή

έμπειρων αυτοδιοικητικών (παλιοί Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι), γεγονός που δημιουργεί ελπίδα στο γκρίζο προεκλογικό τοπίο της Λέσβου.

Σχετικά με το αποτέλεσμα της Συνέλευσης:

Α. Αποφασίστηκε το Δίκτυο Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων Λέσβου (ως διοργανωτής κι εκφραστής) να ζητήσει τη σύγκληση Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των αιρετών της Λέσβου (Βουλευτές, Τοπικά Συμβούλια κ.τ.λ.) στο οποίο θα καταθέσουμε πρόταση για την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς την Κυβέρνηση για τη ΜΗ διάσπαση του Δήμου, αλλά και θα συναποφασίσουμε σειρά κινητοποιήσεων για τον ίδιο λόγο σε συνεργασία και τη συμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής.

Β. Το δεύτερο σημαντικό είναι ότι η Συνέλευση ΑΠΕΡΡΙΨΕ την πρόταση για αποχή από τις Δημοτικές Εκλογές, καθώς κάτι που θα ευνοήσει ΜΟΝΟ τον ένα Δήμο κι τους εκφραστές του. Αντίθετα, ακούστηκε από πολλούς η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΚΑΝΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥΣ, οι οποίοι θα προτάσσουν το συμφέρουν του τόπου και όχι εκείνο της παράταξης τους.

Γ. Τέλος, υπερψηφίστηκε η πρόταση για τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ με όνομα «ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ», «ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΩΡΑ» ή κάτι παρεμφερές, με υποψήφιο Δήμαρχο από την Λεσβιακή Ύπαιθρο. Με τον τρόπο αυτό θα εκφραστεί η βούληση κι η δυσαρέσκεια των κατοίκων της Λεσβιακής Υπαίθρου, οι οποίοι θα παρακινηθούν να συμμετέχουν στις Δημοτικές Εκλογές, αφού θα υπάρχει παράταξη που θα τους εκφράζει.

Από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καλλονής Θανάση Ελευθερίου μας είχε έρθει η παρακάτω ανακοίνωση που ενημέρωνε για την πρωτοβουλία:

ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΛΕΣΒΙΟΙ ,

ΕΦΤΑΣΕ ΝΟΜΙΖΩ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ (ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ,ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΟΤΙ ΕΔΩ ΖΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ .

ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ , ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ . ΜΕΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ,ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΙΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ .

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΚΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ .

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΣΒΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΑΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ , ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΤΟΥΝ .ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ,.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΩΔΙΑ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΛΕΙΝΩ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΑΝ ΠΑΛΙΑ «Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ».

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΣ ΑΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑΜΕ ΜΕ ΑΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ…

Keywords
Τυχαία Θέματα