Οι γυναίκες που πήγαν να εξαπατήσουν τον πάτερα του Χουλιαράκη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τα τηλεφωνήματα του τρόμου

Εξαπάτησαν με τα τηλεφωνήματα του τρόμου περί δήθεν εμπλοκής σε τροχαίο συγγενικού τους προσώπου, 13 άτομα και τον πατέρα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Η Αστυνομία, υποψιάζεται ότι τα θύματα των δύο γυναικών από τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, συνελήφθη η Ελληνίδα, αναζητείται η Βουλγάρα,

είναι περισσότερα και ο εισαγγελέας διέταξε να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες μη τυχόν αναγνωριστούν και από άλλα θύματα.

Σε βάρος τους, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από την οποία το συνολικό όφελος και η ζημιά υπερβαίνουν το ποσό των 30.000 ευρώ.

Η μία συνελήφθη το μεσημέρι της 3ης Ιουνίου στο Χολαργό όταν έφθασε στο σπίτι του πατέρα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Χουλιαράκη, ως … αξιωματικός της «ΓΑΔΑ», για να παραλάβει 10.000 ευρώ, που ζητούσε άλλος…. Αξιωματικός, για να μην εγκλειστεί η κόρη του στη φυλακή λόγω δήθεν εμπλοκή της σε τροχαίο.

Συγκεκριμένα, μία άγνωστη, τότε, γυναίκα κάλεσε με απόκρυψη στο σταθερό τηλέφωνο του Μιχάλη Χουλιαράκη, εμφανιζόμενη ως η κόρη του, Λιλή Χουλιαράκη, καθηγήτρια στο LSE και σύζυγος του πρώην υπουργό της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, επίσης πανεπιστημιακού Ηλία Μόσιαλου.

Η γυναίκα έκλαιγε προσποιούμενη την κόρη, αναφέροντας ότι προκάλεσε σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Πριν προλάβει ο Μιχάλης Χουλιαράκης να μιλήσει με την υποτιθέμενη κόρη του πήρε το ακουστικό άγνωστος άνδρας, ο οποίος συστήθηκε ως «αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής» και τον ενημέρωσε ότι η κόρη του έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, τραυματίζοντας θανάσιμα ένα παιδί.

Στη συνέχεια του ζήτησε να δώσει 20.000 ευρώ προκειμένου να πληρώσει τον Εισαγγελέα για να «φτιάξει τα χαρτιά και να γλιτώσει το δικαστήριο».

Ο Μιχάλης Χουλιαράκης πανικοβλήθηκε και προσποιήθηκε ότι θα έδινε το ποσό. Ο δήθεν αστυνομικός δέχθηκε να τα παραλάβει και του είπε σε λίγα λεπτά να κατέβει από το σπίτι του όπου όπως τον ενημέρωσε θα τον περιμένει… γυναίκα αστυνομικός για να παραλάβει τα χρήματα.Κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης.

Ενημέρωσε τους γείτονες και τους είπε να τον βοηθήσουν και να πάνε μαζί στο προαύλιο της πολυκατοικίας. Στο πεζοδρόμιο είδε την υποτιθέμενη αστυνομικό να περιμένει και της έκανε νόημα να πλησιάσει. Αυτή πλησίασε και του ζήτησε να παραδώσει «τα χρήματα που χρωστάει».

Η Ελληνίδα συνελήφθη, η Βουλγάρα αναζητείται

Όταν όμως διαπίστωσε την παρουσία και άλλων ενοίκων άρχισε να φωνάζει προσπαθώντας να διαφύγει. Λίγο αργότερα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης συνέλαβαν την 42χρονη κατηγορουμένη.

Η Ελληνίδα που συνελήφθη

Η Βουλγάρα που αναζητείται

Η συμμορία, στην οποία μετέχουν και άντρες ασύλληπτοι, αρχικά εντόπιζε ηλικιωμένα άτομα, για τα οποία μάθαιναν πληροφορίες για το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Στη συνέχεια επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους, εμφάνιζαν μία γυναίκα να κλαίει, δήθεν κόρη των θυμάτων που προκάλεσε θανατηφόρο ατύχημα με θύμα ανήλικο παιδί και έπειτα έπαιρνε το τηλέφωνο άτομο που έκανε τον αστυνομικό ο οποίος ζητούσε χρήματα προκειμένου να χρηματίσει αστυνομικούς, εισαγγελείς και ανακριτές για να παρακαμφθεί ο νόμος και να αφεθεί ελεύθερο το παιδί τους.

Με διάφορες δικαιολογίες απέτρεπαν τα υποψήφια θύματά τους να κλείσουν το τηλέφωνο ώστε να μην μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τα παιδιά τους και να αντιληφθούν την απάτη.

Ένας συνεργός ήταν συνήθως έξω από το σπίτι του θύματος έτσι ώστε να γίνει γρήγορα η καταβολή των χρημάτων από τους ηλικιωμένους που είχαν πειστεί.

Άρπαξαν από ηλικιωμένο με το πρόσχημα εμπλοκής σε τροχαίο της κόρης του 30.000 ευρώ

Σε άλλες περιπτώσεις έδιναν ραντεβού σε διάφορα σημεία που άλλαζαν κατά την διαδρομή ώστε να βεβαιωθούν ότι τα θύματα δεν έχουν ειδοποιήσει την αστυνομία ή συγγενείς τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η σπείρα είχε συμμετοχή σε 13 περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων, εκ των οποίων οι 12 κατέληξαν σε απόπειρες καθώς την τελευταία στιγμή τα θύματα κατάλαβαν την απάτη.

Σε μία όμως περίπτωση το θύμα δεν ήταν τυχερό και έχασε 30.000 ευρώ. Στις 10 Μαΐου 2016 με τον ίδιο τρόπο άγνωστοι επικοινώνησαν με έναν 68χρονο που οι δράστες γνώριζαν ότι βρίσκεται στο σπίτι της κόρης του.

Επικοινώνησαν εκεί και κατάφεραν να τον πείσουν πως η κόρη του είχε προκαλέσει τροχαίο με θύμα ένα ανήλικο. Το θύμα δεν είχε μπορέσει να επικοινωνήσει μαζί της με αποτέλεσμα να πάει σε ραντεβού με τον «αστυνομικό», που κατέληξε σε Λ. Πεντέλης κοντά στην Αττική Οδό. Ο 68χρονος έδωσε 30.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.

Το άρθρο Οι γυναίκες που πήγαν να εξαπατήσουν τον πάτερα του Χουλιαράκη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα