Αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αλλαγές φέρνει στον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα το νομοσχέδιο που πρόκειται να έρθει προς ψήφιση στην Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Σε δημόσια διαβούλευση πρόκειται να τεθεί από αύριο το νομοσχέδιο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Ένα νομοσχέδιο που από καιρό αναμένουν εναγωνίως, επίσης είναι έτοιμο προς δημοσίευση στο ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θα αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία

των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα.

Μια ακόμα αλλαγή που ανήγγειλε στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης, είναι ότι από τον επόμενο Ιανουάριο αρχίζει το πρόγραμμα σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου για το δημόσιο μάνατζμεντ που θα απευθύνεται σε δημοσίους υπαλλήλους.

Ο κ. Βερναρδάκης τόνισε επί του συγκεκριμένου ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνουν τα μισά δίδακτρα, αφού το Υπουργείο θα αναλάβει την χρηματοδότηση του υπόλοιπου ποσού.

Σε διάστημα περίπου δέκα ημερών πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση στην Βουλή το νομοσχέδιο, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή από το νέο έτος. Στόχος, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό είναι να καλυφθούν έγκαιρα τα κενά και οι ανάγκες των υπηρεσιών, με βάση τις επιλογές των υπαλλήλων. Ωστόσο μέχρι να γίνει αυτό κρίνεται αναγκαίο να έχουν επιλυθεί οι εκκρεμότητες σε μετατάξεις και αποσπάσεις.

Όσον αφορά την αναγνώριση της επταετούς προϋπηρεσίας από το Δημόσιο στον Ιδιωτικό τομέα, η προϋπηρεσία θα πιστοποιείται με βάση την ασφάλιση και σαφώς δεν αφορά το καθεστώς της «μαύρης» εργασίας, τους τίτλους σπουδών και την πιθανή εγγραφή σε επιμελητήριο, ενώ ο υπάλληλος θα έχει την ανάλογη βαθμολογική αναβάθμιση.

Το πρόγραμμα σπουδών για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να αναβαθμίσουν το εκπαιδευτικό επίπεδό τους. Όσον αφορά τον χρόνο φοίτησης στο ΕΑΠ, δεν διαφοροποιείται κάτι εφόσον θα είναι τετραετούς διάρκειας. Κάθε χρόνο θα υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής περίπου 70 – 100 υπαλλήλων, οι οποίοι θα επιλέγονται με βάση τις διαδικασίες που έχει καθιερώσει το ΕΑΠ και με ιδιαίτερη μέριμνα στη συμμετοχή γυναικών. Με την χρηματοδότηση του 50% των διδάκτρων οι εν λόγω σπουδαστές θα καταβάλουν συνολικά περί τα 3.600 ευρώ δεδομένου ότι η τετραετής φοίτηση στο ΕΑΠ κοστίζει συνολικά 7.200 ευρώ.

Το άρθρο Αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα