Οι Γερμανοί «τιμωρούν» τον ελληνικό τουρισμό

Η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών τουριστών απορρίπτει το ενδεχόμενο να κάνει διακοπές στην Ελλάδα το 2013. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η γερμανική εφημερίδα Die Welt, πρόκειται για ένα ηχηρό «χαστούκι» στον ελληνικό τουρισμό, καθώς μόνο το 0,8% (δηλαδή 535.304 Γερμανοί) όλων των ηλικιών άνω των 14 ετών επιθυμούν να περάσουν κάποιες ημέρες στη χώρα μας, σύμφωνα με μελέτη Ιδρύματος Ερευνών για τον Τουρισμό BAT. Μάλιστα, πρόκειται για το μικρότερο

ποσοστό Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα, τις τελευταίες δεκαετίες.

Αξίζει να αναφερθεί πως το 2012 το ποσοστό αυτό ήταν 1,7%, ενώ πριν την ελληνική κρίση, δηλαδή το 2009, άγγιζε το 3,3% (ήτοι περίπου 2,2 εκατ. άτομα). Σε προηγούμενα χρόνια, η Ελλάδα άνηκε στους Μεσογειακούς προορισμούς όπου έκαναν διακοπές πάνω από τρία εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες, κάθε χρόνο.

Ο καθηγητής Ulrich Reinhardt, επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος ΒAΤ, δήλωσε: «Προς το παρόν, η φήμη της Ελλάδας είναι πολύ αρνητική. Φυσικά, ως προορισμός, διαθέτει γοητεία και πολλά πλεονεκτήματά, ωστόσο, επί του παρόντος η εικόνα της Ελλάδα είναι άσχημη, ενώ υπάρχει φόβος των Γερμανών πολιτών πως δεν είναι ευπρόσδεκτοι, ενώ υπάρχει αρνητική κάλυψη και από τα μέσα ενημέρωσης, όπως και έλλειψη κατανόησης από τους Γερμανούς τουρίστες για την κατάσταση στην Ελλάδα. Εξάλλου, άλλοι προορισμοί, όπως η Τουρκία, έχουν προοδεύσει σημαντικά, δεδομένου του γεγονότος πως και η σχέση τιμής-απόδοσης είναι πολύ καλύτερη».

Ακολουθεί πίνακας με τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Γερμανούς:

Keywords
Τυχαία Θέματα