Οι φήμες που… σκοτώνουν και το έγκλημα στην Αίγινα!

Οι φήμες μπορούν να σκοτώσουν. Φήμες σαν αυτές, που κυκλοφορούσαν καιρό τώρα από στόμα σε στόμα στους Αγίους Ασωμάτους της Αίγινας και αφορούσαν στην οικονομική κατάσταση θείας και ανιψιού, που βρέθηκαν δολοφονημένοι από αδίστακτους κακοποιούς, οι οποίοι ξήλωσαν μέχρι και τα πλακάκια της μονοκατοικίας τους, για να βρουν τον… θησαυρό για τον οποίο είχαν πληροφορηθεί!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δεν είναι η πρώτη φορά, που οι φήμες για «μεγάλα ποσά», τα οποία υπάρχουν σε κρυψώνες των σπιτιών, φέρνουν στις πόρτες των ανυποψίαστων θυμάτων συμμορίες σκληρών κι αδίστακτων κακοποιών,

όμως είναι ίσως η πιο τραγική. «Συζητιόταν» καιρό τώρα ότι η 71χρονη θεία, που μεγάλωσε ουσιαστικά λόγω του θανάτου των γονιών του τον 41χρονο ανιψιό της, έκρυβε στο σπίτι μεγάλο χρηματικό ποσό, χρυσές λίρες και μετρητά, που είχε πάρει από την τράπεζα, λόγω του φόβου του «κουρέματος» καταθέσεων.

Η ενέδρα των ληστών-δολοφόνων ανήμερα του Αγίου Ανδρέα

Για τον ανιψιό κυκλοφορούσε επίσης η φήμη ότι ένας άλλος θείος του, που πέθανε πρόσφατα, τού άφησε κι αυτός μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο σύμφωνα με τις ίδιες φήμες ήταν και αυτό κρυμμένο στο ίδιο σπίτι! Ψάχνοντας, λοιπόν, για «πολλά λεφτά» τα ανθρωποειδή, που εισέβαλαν στη μονοκατοικία, έφθασαν στο σημείο, αφού έδεσαν και χτύπησαν τα θύματα, να ξηλώσουν μέχρι και τα πλακάκια του σπιτιού για να τα βρουν!

Διόλου τυχαία επέλεξαν τη μέρα της γιορτής του Αγίου Ανδρέα, γιατί είδαν ότι υπήρχε γιορτή στο απέναντι σπίτι και πόνταραν στην ένταση της μουσικής, για να μην ακουστεί τίποτε μέσα στους θορύβους. Πληροφορίες από έγκυρη αστυνομική πηγή, αναφέρουν ότι και η 71χρονη θεία παραβρέθηκε στη γιορτή αυτή και γύρω στις 9 με 10 τη νύχτα της Δευτέρας χαιρέτησε και έφυγε για το σπίτι της, που είναι απέναντι.

Οι ληστές-δολοφόνοι είχαν στήσει ενέδρα και μόλις την είδαν να περνάει το κατώφλι, πέταξαν πέτρα στο τζάμι του παραθύρου, το έσπασαν και μπήκαν μέσα, σίγουροι ότι δεν θα ακουστεί τίποτα, λόγω της δυνατής μουσικής στο απέναντι σπίτι. Φεύγοντας, πυρπόλησαν το δωμάτιο στο οποίο κράτησαν τα θύματά τους, για να εξαφανίσουν τα ίχνη, αλλά όλοι ελπίζουν ότι οι αστυνομικοί του εγκληματολογικού θα κάνουν το «θαύμα» τους…

Η Αστυνομία ποντάρει στα τυχόν αποτυπώματα DNA των δραστών, ενώ διεξάγουν έρευνες παντού σχετικά με το ποιοι ήξεραν για την ύπαρξη των χρημάτων και ποιοι θα μπορούσαν να κάνουν ένα τέτοιο φρικτό έγκλημα.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «οι ληστές, πλέον, δεν πηγαίνουν τυχαία, ούτε μπαίνουν στη διαδικασία να αρχίσουν να ψάχνουν στα τυφλά. Αναγκάζουν τους ιδιοκτήτες να μιλήσουν και βρίσκουν τα κρυμμένα μετρητά, που αποσύρθηκαν από τις τράπεζες. Χτυπούν στοχευμένα και η λεία τους ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ».

«Βουτιές» κακοποιών σε… μπαούλα, μπουφέδες και στρώματα!

Την ίδια στιγμή, απτόητοι συνεχίζουν τις… βουτιές μέσα σε μπουφέδες, και μπαούλα, κάτω από στρώματα και ό, τι άλλο χωρέσει ο ανθρώπινος νους, οι εξπέρ των ληστρικών… αναλήψεων χρημάτων! Οι αστυνομικοί, που «πονοκεφαλιάζουν» με το «νέο φρούτο» της εγκληματικότητας, που έφερε ο φόβος των πολιτών για το Grexit, και βλέπουν με ανησυχία την διαρκώς αυξανόμενη δράση ομάδων κακοποιών.

Όπως προκύπτει καθημερινά από τα στοιχεία, που συνθέτουν το αστυνομικό δελτίο και τα οποία έχει φέρει στο «φως» η «Αττική freepress», οι ληστές, πριν πραγματοποιήσουν την τελική έφοδο με στόχο το «κούρεμα» των κρυμμένων, στις περισσότερες περιπτώσεις, είχαν προχωρήσει σε «προπαρασκευαστικές ενέργειες». Είτε, δηλαδή, παρακολουθούσαν τα θύματά τους κατά τη διάρκεια της ανάληψης, είτε σε δεύτερο στάδιο, αντλούσαν πληροφορίες από τους πολίτες, που αποκάλυπταν, αφελώς, τις εκταμιεύσεις, τις οποίες είχαν κάνει!

Το σοβαρό λάθος, πλήρωσε πρόσφατα, συνταξιούχος, ο οποίος, άφησε να γνωστοποιηθεί στη γειτονιά ότι «έλαβε τα μέτρα του». Δεν άργησαν οι ληστές, που είχαν στήσει… αυτί στη γειτονιά, να κάνουν επίσκεψη τρόμου και με την απειλή των όπλων να «σηκώσουν» τις οικονομίες μιας ζωής, που άγγιζαν τις 150.000 ευρώ.

Ηλικιωμένος έκρυβε 150.000 ευρώ μέσα σε… τάπερ κουζίνας

Από τα τελευταία θύματα των διαρρηκτών είναι και ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ στη Ρόδο, ο οποίος είχε σηκώσει από την τράπεζα περίπου 550.000 ευρώ και τα έκρυψε στο σπίτι του. Ήταν χρήματα, τα οποία προέρχονταν από πώληση ενός οικογενειακού οικοπέδου και ενός οικήματος σε τουριστική περιοχή του νησιού. Η πράξη αυτή έγινε αντιληπτή από δυο άγνωστους δράστες, οι οποίοι περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να τα αρπάξουν. Έτσι, μπήκαν στο σπίτι από παράθυρο, ανακάλυψαν το κλειδί του μπουφέ, όπου ήταν κρυμμένα και εξαφάνισαν το ποσό.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ηλικιωμένος, ετών 83, ο οποίος ζούσε μόνος, δέχθηκε επίθεση μέσα στο σπίτι του. Είχε αφήσει να γίνει γνωστό στη γειτονιά, ότι έχει στην οικία του τα χρήματα, που είχε πάρει από την πώληση δύο καταστημάτων. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες γνώριζαν την πληροφορία και έτσι, όταν μπήκαν στο σπίτι, είπαν στον ηλικιωμένο ότι αν δεν τους πει που έχει κρύψει τα μετρητά θα τον σκοτώσουν. Λίγη ώρα αργότερα ανακάλυψαν ότι περίπου 150.000 ευρώ ήταν κρυμμένα μέσα σε ένα τάπερ στην κουζίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα