Οι έμποροι της ελπίδας-Πουλούσαν ασπιρίνη με νερό σαν φάρμακο από τη Ρωσία για τον καρκίνο

Το «είδος» στη χώρα είναι διαχρονικό. Ο λόγος για τους εμπόρους της ελπίδας, του πόνου και της αγωνίας βαριά ασθενών, που ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά, με την προσμονή ότι κάποια νέα ανακάλυψη θα τους ξαναδώσει την πολύτιμη υγεία τους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το 1952 ξέσπασε το σκάνδαλο της… θαυματουργής για τις ανίατες ασθένειες «ρίζας της πικραγγουριάς». Το 1955 πάλι η κοινή γνώμη στάθηκε μάρτυρας νέου σκανδάλου με το «κίτρινο υγρό του Γεωργιάδη». Το 1976 έφθασαν κάποιοι σε επίπεδα υστερίας για ένα μπουκάλι

δήθεν θαυματουργού «νερού του Καματερού».

Όμως να, που και εν έτει 2015, έμποροι της ελπίδας τύλιξαν στα δίχτυα τους δεκάδες ασθενείς, που παλεύουν με τον καρκίνο, υποσχόμενοι, με το αζημίωτο, «θεραπευτικό σκεύασμα», που ανακαλύφθηκε δήθεν στα εργαστήρια Ρώσων γενετιστών και εξαφανίζει κάθε ίχνος νεοπλασίας. Κι όταν οι άτυχοι ασθενείς ή συγγενείς τους, που καλούνταν να αγοράσουν ελπίδα πέρα και έξω από τις ιατρικώς αποδεκτές πανευρωπαϊκά μεθόδους θεραπείας, αναρωτιούνταν για τα πως και τα γιατί της μυστικότητας, η απάντηση από τα μέλη της σπείρας ερχόταν σαν αστραπή:

Οι «άκρες» στη Ρωσία και οι… φαρμακευτικές

«Εγώ έχω τις άκρες μου στη Ρωσία. Ξέρω Ρώσους γενετιστές, που έχουν το φάρμακο για τον καρκίνο. Πώς να το δώσουν, όμως, στον κόσμο, αφού μπαίνουν στη μέση οι φαρμακευτικές και τους βάζουν πάγο;». Κι όμως. Από ένα μπουκαλάκι του «θαυματουργού φαρμάκου» για τον καρκίνο, που έστειλαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής στο Χημείο, προκύπτει ότι επρόκειτο για θρυμματισμένη ασπιρίνη μέσα σε νερό! Από τα στοιχεία, που έχουν προκύψει έως στιγμής, μετά τις πέντε συλλήψεις μελών της σπείρας, προκύπτει ότι περίπου άλλοι σαράντα ασθενείς με παρεμφερείς παθήσεις έχουν πέσει θύματα των Ελλήνων κομπογιαννιτών και των ανύπαρκτων «Ρώσων Γενετιστών»…

Ο 55χρονος καθηγητής που ξεσκέπασε τη σπείρα

Μόνο από έναν 55χρονο καθηγητή Μέσης Εκπαίδευσης, που βρήκε το θάρρος να ξεσκεπάσει την εγκληματική απάτη, ο εγκέφαλος της συμμορίας, συνταξιούχος ασφαλιστής, και οι συνεργάτες του απέσπασαν το ποσό των 95.000 σε δόσεις, ανάλογα και με την… χορήγηση του φαρμάκου. Η αρχή της δράσης της αδίστακτης συμμορίας, προσδιορίζεται χρονικά τον Μάρτιο του 2014. Ο 63χρονος φερόμενος αρχηγός, εμφανιζόμενος ως «Κώστας», παρίστανε τον μεσάζοντα για την παρασκευή «ειδικού φαρμάκου» από Ρώσους ερευνητές για τη θεραπεία ανίατων ασθενειών, έπειτα από τη λήψη DNA του ασθενούς.

Μέλη της σπείρας άφηναν ψευδώς να διαρρέει στο ευρύτερο περιβάλλον τους ότι ήταν και οι ίδιοι καρκινοπαθείς που είχαν σωθεί ακολουθώντας τη συγκεκριμένη «θεραπεία». Όλο και κάποιος ασθενής ή συγγενής του πληροφορείτο για το «φάρμακο» και πλησίαζε να μάθει περισσότερα. Ο 55χρονος καθηγητής, με το πάθος συμμετοχής σε αγώνες ποδηλασίας, γνωρίστηκε με ένα μυημένο μέλος της ομάδας σε παραλιακή κωμόπολη της Αττικής. Ο εκπαιδευτικός φαίνεται να εκμυστηρεύτηκε την ασθένειά του στον συναθλητή του, που πρότεινε στον ασθενή να μεσολαβήσει, προκειμένου με τη βοήθεια του 65χρονου πεθερού του-στην πραγματικότητα ασφαλιστής στη Λάρισα- να προμηθευτούν από εργαστήριο γενετικής στη Ρωσία το φάρμακο «εξαφάνισης» του καρκίνου.

Ο 44χρονος της σπείρας τού ζήτησε να του πάρει DNA, γενετικό υλικό δηλαδή προκειμένου, όπως έλεγε, να γίνει η… σωτήρια ανάλυση για την παρασκευή του φαρμάκου, που αντιστοιχεί στα δικά του κύτταρα… Αυτά τα δείγματα θα τα έστελνε, δήθεν, στο… εργαστήριο γενετικής της Ρωσίας, προκειμένου να πιστοποιηθεί αν ο άρρωστος μπορούσε να υποβληθεί στην συγκεκριμένη «θεραπεία». Ο 55χρονος εκπαιδευτικός τον Μάρτιο του 2014 έδωσε αρχικά 6.000 ευρώ, προκειμένου να του χορηγηθεί η πρώτη από τις συνολικά τρεις δόσεις του «ειδικού φαρμάκου».

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου είχαν καταφέρει να του αποσπάσουν 95.000 ευρώ, ως τελικό ποσό εξόφλησης της «θεραπείας». Στις 5 Οκτωβρίου 2014 δόθηκε στο θύμα της απάτης η 1η δόση της πόσιμης ουσίας, που θα βελτίωνε δήθεν το σοβαρό πρόβλημα υγείας του, δεν έγινε τίποτε και ο καθηγητής, αντιλαμβανόμενος, έστω και καθυστερημένα, πως κάποιοι εμπορεύτηκαν την αγωνία και ανάγκη του για αποτελεσματική θεραπεία, έφθασε στην Αστυνομία. Στήθηκε ραντεβού με τον 44χρονο «φίλο» του καθηγητή και έναν 59χρονο… εστιάτορα από τη Λάρισα, άλλο μέλος του κυκλώματος, προκειμένου να του χορηγήσουν τη 2η δόση της… θεραπείας. Κατά την παράδοση της ουσίας και πριν την κατανάλωση της όπως πίεζαν οι δράστες, οι αστυνομικοί επενέβησαν και τους συνέλαβαν, κατάσχοντας το φιαλίδιο με το «ειδικό φάρμακο».

Ακολούθησαν οι συλλήψεις μιας 50χρονης σερβιτόρας, ενός 49χρονου αγρότη στα Γρεβενά, του 65χρονου ασφαλιστή στη Λάρισα, ενώ αναζητείται ο φερόμενος εγκέφαλος της σπείρας, ο οποίος είναι υπόδικος για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας και δίνει το παρών κάθε 1η και 16 του μήνα στο Α.Τ Καλαμπάκας. Στο σπίτι του «αρχηγού» βρέθηκαν ιατρικές συνταγογραφήσεις και ανυπόγραφες ιατρικές βεβαιώσεις για τουλάχιστον 35 άτομα, τα οποία όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί έχουν εξαπατηθεί με την ίδια μέθοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα