Ιράν:Συναντήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Ζαρίφ συναντήθηκε σήμερα στο Παρίσι με τους ομολόγους του της Γαλλίας και των ΗΠΑ και συζήτησαν τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων ενόψει μιας συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Ο Ζαρίφ και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, που συζητούσαν επί έξι ώρες την Τετάρτη στη Γενεύη, συνέχισαν τις επαφές τους σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα αλλά η συνάντησή τους κράτησε λιγότερο

από μια ώρα, σύμφωνα με έναν Αμερικανό αξιωματούχο.

Στη συνέχεια ο Ζαρίφ συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του, τον Λοράν Φαμπιούς, ανέφερε μια γαλλική διπλωματική πηγή.

Χθες ο Ζαρίφ συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ ο οποίος δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν εισέλθει σε μια "αποφασιστική φάση".

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) θα ξαναρχίσουν επισήμως την Κυριακή στη Γενεύη με στόχο να επιτευχθεί μια συμφωνία μέχρι την 1η Ιουλίου. Η Τεχεράνη ζητά την άρση των οικονομικών κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί ενώ οι μεγάλες δυνάμεις θέλουν να διασφαλίσουν ότι το Ιράν δεν επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα με όχημα το πρόγραμμα για την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα