Οι διάλογοι Τομπούλογλου-μεσάζοντα (βίντεο)

Η μια μετά την άλλη έρχονται οι αποκαλύψεις για την Χάρη Τομπούλογλου που συνελήφθη χθες (24/12) και κατηγορείται για δωροδοκία και εκβιασμό. «Όλοι παίρνουν. Εγώ να μην πάρω;» φαίνεται να είπε ο κ. Τομπούλογλου στον μεσάζοντα που του έδωσε το φάκελο με τη μίζα. «Θα κάνουμε χρυσές δουλειές» πρόσθεσε μόλις πήρε στα χέρια του τον φάκελο με τα 25.000 ευρώ.

Τι λέει ο πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού»

Σκευωρία κατήγγειλε κατά την προσαγωγή του

στην Εισαγγελία Αθηνών ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος δήλωσε ότι τα προσημειωμένα χρήματα που έλαβε προορίζονταν για δωρεά. «Πιστεύω στη Δικαιοσύνη και το Θεό, η αλήθεια θα λάμψει», σχολίασε.

Ο πρόεδρος του Αγλαΐα Κυριακού συνελήφθη την Τρίτη αφότου βρέθηκε με 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην κατοχή του, ποσό που, σύμφωνα με την Αστυνομία, ζητούσε εκβιαστικά από διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει πρόγραμμα του νοσοκομείου. Ο ίδιος κατήγγειλε πως η εν λόγω εταιρεία εκτελούσε πλημμελώς τα καθήκοντά της και φοβόταν πως θα κηρυχθεί έκπτωτη.

H επιχείρηση της Αστυνομίας

Η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη του προέδρου του «Αγλαΐα Κυριακού» ξεκίνησε πριν από περίπου μία εβδομάδα όταν το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΓΑΔΑ ανέλαβε την υπόθεση μετά από καταγγελία προέδρου διαφημιστικής και έθεσε υπό παρακολούθηση τον Χάρη Τομπούλογλου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 54χρονος εκβίαζε τον πρόεδρο διαφημιστικής εταιρείας ότι εάν δεν του καταβάλλει το ποσό που απαιτούσε τότε θα κήρυσσε έκπτωτη την εταιρεία του από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία είχε ήδη αναλάβει το έργο μετά από διαγωνισμό.

Τελικά στήθηκε μία μεγάλη επιχείρηση κατά την οποία ο ενδιάμεσος του προέδρου της διαφημιστικής ήταν «καλωδιωμένος» από την αστυνομία και κατέγραφε τις συναντήσεις με τον Χάρη Τομπούλογλου. Μετά από τις διαπραγματεύσεις, που έχουν καταγραφεί σε κάμερα, του προέδρου του νοσοκομείου και ενδιάμεσου συμφωνήθηκε τελικά να πληρωθεί το ποσό των 25.000 ευρώ. Στη συνέχεια ο Χάρης Τομπούλογλου παρέδωσε τα χρήματα στο 40χρονο συνεργό του και λίγο αργότερα συνελήφθησαν και οι δύο.

Στις καταγεγραμμένες συνομιλίες που «καίνε» ο Χάρης Τομπούλογλου φέρεται να λέει: «Δεν είμαι εγώ μ.... να κονομάνε όλοι από δουλειές και εγώ να μην παίρνω μία αυτή την εποχή». Σε άλλη συνάντηση που καταγράφηκε από την κρυφή κάμερα απείλησε ανοιχτά ότι θα καταγγείλει τον διαγωνισμό που κέρδισε η εταιρεία. «Θα καταγγείλω τον διαγωνισμό. Θα τους καταστρέψω. Δεν θέλω καμία επικοινωνία μαζί τους» φέρεται να λέει ο Χάρης Τομπούλογλου. στην κρυφή κάμερα.

«Τόσα λεφτά κυκλοφορούν για εμάς δεν έχει; Τώρα θα κάνουμε ‘’χρυσές δουλειές’’. Θα σου βγάλω και εσένα ένα ποσό» φέρεται να είπε στον ενδιάμεσο της διαφημιστικής ο πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού». Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε φτιάξει και το πρακτικό του διοικητικού συμβουλίου που θα έθετε εκτός του έργου την διαφημιστική εταιρεία, παρά το γεγονός ότι είχε κερδίσει τον σχετικό διαγωνισμό.

Ενημέρωση του πρωθυπουργού και διαγραφή από τη ΝΔ

Εξάλλου, σχεδόν αμέσως μετά τη σύλληψη του η ΝΔ ανακοίνωσε τη διαγραφή του Χάρη Τομπούλογλου, που υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά. «Με απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος» ανέφερε η ανακοίνωση της Συγγρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ουδείς στο Μέγαρο Μαξίμου έπεσε από τα σύννεφα με τις αποκαλύψεις για τον πρόεδρο του «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς η έρευνα σε βάρος του έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και ήταν ενήμεροι τόσο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από το Ίδρυμα «Αγλαΐα Κυριακού» να παύσει από τα καθήκοντα του προέδρου τον Χάρη Τομπούλογλου και να ζητήσει την παραίτηση του από τη θέση του ισόβιο μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Συνελήφθησαν, σήμερα (24-12-2013) το μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 54χρονος ημεδαπός, Πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και 40χρονος ημεδαπός συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας.

Προηγήθηκε καταγγελία επιχειρηματία, Προέδρου διαφημιστικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είχε ανατεθεί στην εταιρεία, από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνδυασμό με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προέκυψε ότι πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις – επικοινωνίες μεταξύ των εμπλεκομένων την τελευταία εβδομάδα.

Στις προπαρασκευαστικές αυτές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις συμμετείχαν, τρίτο άτομο (ενδιάμεσος) που λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του Προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας και ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου, ενώ τελικά συμφωνήθηκε να καταβληθεί το χρηματικό πόσο των 25.000 ευρώ.

Την 14.00 ώρα σήμερα, σε προκαθορισμένη συνάντηση στην Αθήνα, παραδόθηκε στον Πρόεδρο του Νοσοκομείου, από το άτομο που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου παρέδωσε τα χρήματα στον 40χρονο ημεδαπό – συνεργό του, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και οι δυο από τους αστυνομικούς, που επιτηρούσαν την ευρύτερη περιοχή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 40χρονου ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι δράστες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα προσαχθούν αύριο (25-12-2013) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πρόεδρος του νοσοκομείου και υποψήφιος δήμαρχος Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνας

Ο κ. Τομπούλογλου υπήρξε πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Σε πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης που ηγείται ενημέρωνε τους πολίτες για τις προθέσεις του να διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία της πόλης.

Το κείμενο της παράταξης «Καλημέρα - Όμορφη Πόλη» που υπογράφει ο κ. Τομπούρογλου, αναφέρει:

«Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές το Μάιο του 2014, νιώθω την ανάγκη να σας πω έγκαιρα και ξεκάθαρα τις θέσεις μου. Συνεχίζουμε με το νέο και άφθαρτο δυναμικό του ανεξάρτητου συνδυασμού μας ‘’ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ’’ τη προσπάθεια να αλλάξουμε τα πάντα στη πόλη μας: Την σημερινή αδιαφορία για την καθαριότητα και το πράσινο, την έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας, την παλαιοκομματική αντίληψη της συναλλαγής, την ανικανότητα και απουσία διεκδίκησης και απορρόφησης Κοινοτικών και Εθνικών πόρων προς όφελος των δημοτών.

Αρνούμαστε να συνεργαστούμε με πρόσωπα και δυνάμεις που έχουν πληγώσει τη πόλη που αγαπάμε. Εμείς ζούμε για το δήμο και όχι από το δήμο.

Δεν μας εκφράζει το γκρίζο σήμερα της κοινωνίας μας, η καθημερινή υποβάθμιση της ζωής μας, η εξαθλίωση που μας οδηγούν, η ψυχρή αναλγησία των αριθμών. Με την κοινωνία μπροστά και με το δήμο μας στη πρώτη γραμμή, θα αντιδράσουμε.

Ο ‘‘Καλλικράτης’’ δοκιμάστηκε και απέτυχε! Είναι ένα αυτοδιοικητικό σύστημα για εμάς, χωρίς εμάς!!

Δεσμεύομαι ότι οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, τα δημοτικά ιατρεία, τα ΚΑΠΗ αποτελούν προτεραιότητα μου.

Παραμένουμε σταθερά κομματικά ανεξάρτητοι. Το κόμμα μας είναι η πόλη μας, η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα