Οι «58» καλούν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους σε κοινή κάθοδο

Ανοιχτή πρόσκληση με αποδέκτη ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους Πράσινους απεύθυνε ο καθηγητής και επικεφαλής της πρωτοβουλίας των «58» Γιάννης Βούλγαρης, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση στο Περιστέρι, όπου κατέστησε σαφές πως το σχήμα θα ονομάζεται «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» και θα συμμετέχει στις επερχόμενες εκλογές.

«Η

σημερινή συγκέντρωση γίνεται κάτω από ένα νέο όνομα, που σε λίγο θα έχει νέο σύμβολο, και που θέλει να έχει σύντομα πολλά νέα πρόσωπα. Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη. Η Παράταξη μπορεί να γίνει το κοινό σπίτι όλων μας. Όλων όσων λέμε ούτε ΝΔ ούτε ΣΥΡΙΖΑ. Όλων όσων αρνούνται τον αριστερό λαϊκισμό, τον ψευδεπίγραφο ριζοσπαστισμό που αναπαράγει το παλιό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούλγαρης.

Παράλληλα, ο κ. Βούλγαρης απηύθυνε πρόσκληση στήριξης της προσπάθειας στους «απλούς ψηφοφόρους ή τα μέλη» της ΔΗΜΑΡ «που βλέπουν σήμερα τον χώρο τους να περιθωριοποιείται» στον ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ «που αισθάνεται σήμερα αδικημένος» και στα μέλη των Οικολόγων.

Ωστόσο, έσπευσε να διασκεδάσει τις ανησυχίες για πιθανές ρήξεις στα άλλα κόμματα, τονίζοντας πως «σεβόμαστε την ιστορία των κομμάτων και των προσώπων στα οποία απευθυνόμαστε» και πως «δεν ζητήσαμε, ούτε ζητάμε την κατάργηση οποιουδήποτε κόμματος, ως προϋπόθεση».

Εξάλλου, προανήγγειλε τη στήριξη των νυν δημάρχων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης Γιώργου Καμίνη και Γιάννη Μπουτάρη.

Σημειώνεται ότι στην παρουσίαση βρίσκονταν τρία στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ο πρώην γραμματέας Σπύρος Λυκούδης, ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος. Το «παρών» έδωσαν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης και ο εκπρόσωπος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα