Όχι στα ανορεξικά μοντέλα από το Ισραήλ

Σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η διάδοση αρνητικών προτύπων το Ισραήλ έλαβε μέτρα κατά της προβολής πολύ αδύνατων μοντέλων, απαγορεύοντας την εμφάνισή τους σε διαφημίσεις ή επιδείξεις μόδας. Στο εξής λοιπόν, προκειμένου ένα μοντέλο να εργαστεί στο Ισραήλ θα χρειάζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση, στην οποία θα αναγράφεται το πραγματικό του βάρος. Παράλληλα, θα πρέπει να αναγράφεται σε ποιες διαφημίσεις έχει γίνει επεξεργασία, ώστε τα μοντέλα να φαίνονται πιο αδύνατα.

Επίσης, ο δείκτης μάζας σώματος (BMI), που προκύπτει από τη διαίρεση του βάρους σε κιλά με το τετράγωνο του ύψους σε εκατοστά, πρέπει να είναι να είναι τουλάχιστον 18,5, που είναι και το όριο, κάτω από το οποίο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ένα άτομο υποσιτισμένο. Επί της ουσίας αυτό σημαίνει ότι ένα μοντέλο με ύψος 172 εκατοστά (1,72 μέτρα) δεν πρέπει να ζυγίζει λιγότερο από 55 κιλά (55/1,72^2 = 18,6).

Όσον αφορά στο Ισραήλ, έρευνες επισημαίνουν ότι το 2% των κοριτσιών 14-18 ετών πάσχουν από ανορεξία, ποσοστό που είναι ανάλογο με αυτό άλλων χωρών. Ως εκ τούτου οι υποστηρικτές του νόμου θεωρούν ότι θα βοηθήσει στην προώθηση θετικών προτύπων στις νεότερες ηλικίες.

Πηγή: news123.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα