Γαλλία: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για τη σύλληψη του «μακελάρη»

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η γαλλική αστυνομία εντείνει τις προσπάθειές της για τη σύλληψη του υπόπτου για τη δολοφονία 7 ανθρώπων στην Τουλούζη και το Μοντομπάν, αν και είχε πει στις αρχές ότι θα είχε παραδοθεί μέχρι χθες το απόγευμα.

Νωρίτερα, σημειώθηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις, στην περιοχή όπου βρίσκεται το διαμέρισμα, όπου έχει οχυρωθεί ο ύποπτος.

Όπως δήλωσε στο Reuters ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, «στόχος των εκρήξεων που προκάλεσαν

δυνάμεις της αστυνομίας ήταν ο εκφοβισμός του υπόπτου».

«Πρόκειται για κινήσεις εκφοβισμού του ένοπλου (Μέραχ) ο οποίος φαίνεται πως έχει αλλάξει γνώμη και δεν θέλει να παραδοθεί», ανέφερε ο υπουργός.

Οι αστυνομικοί έχουν επίσης διακόψει τις παροχές νερού, φυσικού αερίου και ηλεκτρικού στο σπίτι του.

«Έλεγε πως ήθελε να παραδοθεί, άλλαξε γνώμη, αυξάνουμε την πίεση για να παραδοθεί», δήλωσε μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

«Ελπίζουμε να αποφύγουμε την έφοδο επειδή επιθυμούμε να πιάσουμε ζωντανό τον κ. Μέραχ ώστε να μπορέσει να δικαστεί», είχε δηλώσει χθες το βράδυ ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση δήλωσε ότι «ο 23χρονος Μοχάμεντ Μέραχ ανέλαβε την ευθύνη για τρεις επιθέσεις, στις οποίες υποστηρίζει ότι έδρασε μόνος».

Παράλληλα, ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε το γεγονός, ότι ο ύποπτος σχεδίαζε άλλη μια επίθεση την Τετάρτη και σκόπευε να σκοτώσει άλλον ένα στρατιώτη αλλά και δύο αστυνομικούς, επίσης στην Τουλούζη.

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα