«Όχι πατητές», «Όχι σπρωξίματα» – Οι Γερμανοί έβγαλαν εγχειρίδιο πισίνας για τους πρόσφυγες (photo)

Oι Γερμανικές αρχές σε μία προσπάθεια να διδάξουν τρόπους καλής συμπεριφοράς στους πρόσφυγες δημιούργησαν ένα φυλλάδιο για τις κοινόχρηστες πισίνες της χώρας.

Εκεί εμπεριέχονται 13 σημεία που συνοδεύονται από αντίστοιχες σκιτσογραφίες που δείχνουν στους μετανάστες πως να χρησιμοποιούν τις κοινόχρηστες πισίνες της χώρας χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους άλλους κολυμβητές.

Το ενημερωτικό έντυπο που φτιάχτηκε από το Κέντρο για την Διαπολιτισμική Συνεργασία της πόλης του Μονάχου σε συνεργασία με το Γραφείο ενάντια στις Διακρίσεις, στοχεύει στο να αντιμετωπίσει και την αυξημένη

κοινωνική ένταση μεταξύ μεταναστών και γερμανικής κοινωνίας μετά και τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά από τους μετανάστες, κυρίως προς τον γυναικείο πληθυσμό.


Στις εικόνες αυτές μεταξύ άλλων οι αρχές καλούν τους μετανάστες να μην πιάνουν τις γυναίκες, να μην κάνουν πατητές, να μην κάνουν βουτιές και να μην σπρώχνουν τους άλλους μέσα στο νερό.

(οδηγίες σε αγγλικά, γαλλικά και αραβικά)

Η εκστρατεία αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου τουλάχιστον μια δημόσια πισίνα, στην Biornheim, όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, απαγόρευσε στους μετανάστες που μένουν σε γειτονικό ξενώνα να επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις, μετά και από παράπονα που η διοίκηση της έλαβε από κατοίκους που παραπονέθηκαν για απαράδεκτη συμπεριφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα