Ομπάμα: Ο Άσαντ πρέπει να λογοδοτήσει

Αισιόδοξος, πως το σχέδιο στρατιωτικής επέμβασης με τις όποιες αλλαγές προταθούν, θα περάσει από την ψηφοφορία στο Κογκρέσο εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, που ξεκαθάρισε πάντως, ότι «θα είναι περιορισμένο σε έκταση και δεν θα επαναληφθούν οι μακροχρόνιοι αμερικανικοί πόλεμοι στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν».

«Αυτό που οραματιζόμαστε είναι κάτι περιορισμένο. Είναι κάτι αρμόζον. Θα υποβαθμίσει τις ικανότητες του Άσαντ»,

σημείωσε ο Ομπάμα και πρόσθεσε ότι «ο πρόεδρος της Συρίας πρέπει να λογοδοτήσει για την επίθεση με χημικά όπλα».

«Ταυτοχρόνως έχουμε μια ευρύτερη στρατηγική η οποία θα μας επιτρέψει να αναβαθμίσουμε τις ικανότητες της αντιπολίτευσης», πρόσθεσε.

«Η χρήση χημικών όπλων στη Συρία δεν μπορεί να αγνοηθεί», τόνισε επίσης από την πλευρά της η επικεφαλής των δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και εκτίμησε ότι «το Κογκρέσο δεν θα απορρίψει το ψήφισμα που καλεί σε στρατιωτική δράση».

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ δήλωσε ότι στηρίζει την απόφαση του Προέδρου Ομπάμα και κάλεσε τους ρεπουμπλικάνους βουλευτές και γερουσιαστές να πράξουν το ίδιο.

Τηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα-Αμπε

Εξάλλου, νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε στο πλαίσιο των προσπαθειών του να συγκεντρώσει υποστήριξη για μια στρατιωτική δράση κατά της Συρίας.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η χρήση χημικών όπλων συνιστά μια σοβαρή παραβίαση των διεθνών κανονισμών και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Αυτοί δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις στενές διαβουλεύσεις για πιθανές απαντήσεις από την διεθνή κοινότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα