Ομπάμα και Δαλάι Λάμα στον Λευκό Οίκο στη σκιά της Κίνας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η Κίνα αντέδρασε άμεσα και προειδοποίησε για επιβάρυνση των διπλωματικών σχέσεων με τις ΗΠΑ, όμως ο Μπαράκ Ομπάμα παρόλα αυτά, υποδέχτηκε στον Λευκό Οίκο τον Δαλάι Λάμα.

Γιατί δεν τον υποδέχτηκε στο Οβάλ Γραφείο

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τέταρτη συνάντηση του Ομπάμα με τον πνευματικό ηγέτη των Θιβετιανών κατά τα τελευταία οκτώ χρόνια και πραγματοποιήθηκε στο Δωμάτιο των Χαρτών του Λευκού

Οίκου και όχι στο Οβάλ Γραφείο. Αυτό έγινε σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, για να καταδειχτεί ο «προσωπικός χαρακτήρας της συνάντησης». Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου πρόσθεσε επιπλέον πως ο Ομπάμα από παλιά τρέφει θερμά προσωπικά αισθήματα για τον Δαλάι Λάμα, για τη διδασκαλία του για την διατήρηση των των παραδόσεων των Θιβετιανών. Παράλληλα τόνισε πως η πολιτική των ΗΠΑ παραμένει η ίδια και θεωρεί πως το Θιβέτ είναι κομμάτι της Κίνας.

Η αντίδραση της Κίνας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αντέδρασε, προβαίνοντας σε διπλωματικά διαβήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τονίζοντας πως θα βλάψει τις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ. Να σημειωθεί τέλος, ότι το Πεκίνο θεωρεί τον Δαλάι Λάμα επικίνδυνο αυτονομιστή.

Το άρθρο Ομπάμα και Δαλάι Λάμα στον Λευκό Οίκο στη σκιά της Κίνας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα