Ο Βρετανός εκτελεστής του Φόλεϊ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Αμπντέλ Μαγέντ Αμπντέλ Μπάρι, ή αλλιώς «Τζιχάντι Τζον», φέρεται πως ήταν ο εκτελεστής του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, που εικονίζεται στο βίντεο της εκτέλεσης του Φόλεϊ που ανήρτησαν πρόσφατα στο διαδίκτυο οι Τζιχαντιστές με απειλές προς τις ΗΠΑ. Η αποκάλυψη αυτή της εφημερίδας «SundayTimes» δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις βρετανικές αρχές μέχρι στιγμής.

Όπως γράφουν οι «S.T.» ο «Τζιχάντι Τζον» αποτελεί περίπτωση νέου, είναι μόλις 23

ετών, που αλλιώς ξεκίνησε και αλλού κατέληξε. Ο Αμπντέλ Μαγέντ Αμπντέλ Μπάρι ζούσε στο Λονδίνο και είχε ξεκινήσει μια καλή καριέρα ως ράπερ με το όνομα «L Jinny» και τα πήγαινε αρκετά καλά, όμως σύντομα, άλλαξε εντελώς και εγκατέλειψε τους γονείς του και το πανάκριβο σπίτι στο οποίο διέμενε και πήγε στη Συρία.

Η αλλαγή του ήταν φανερή ακόμα και στις ενδυματολογικές επιλογές του: από τα φαρδιά, αθλητικά ρούχα (σήμα κατατεθέν των ράπερ), άρχισε να φοράει κουκούλα, αμπέχονο, να φέρει φυσίγγια και να κρατάει με πάθος Καλάσνικοφ. Σε μια ανάρτησή του γράφει: «Ντροπή στους Μουσουλμάνους που στεναχωριούνται για τη δράση των τζιχαντιστών».

Σε μια άλλη ανάρτησή του γράφει: «Αυτοί που έχουν ταχθεί να διαφυλάττουν τις ζωές και την ελευθερία αβοήθητων γυναικών και παιδιών, τους λένε τρομοκράτες και ισλαμιστές».

Ένας γάλλος φυλακισμένος που κρατείτο από τον «Τζον» λέει πως ήταν μέλος μιας ομάδας βρετανών τζιχαντιστών που έφεραν το όνομα «The Beatles». Σύμφωνα με την Sun πολλοί από αυτούς έχουν φωνές που μοιάζουν και χρησιμοποιούν το ίδιο λεξιλόγιο στα βίντεο προπαγάνδας που προβάλλουν.

Οι φίλοι του «Τζον» αναφέρουν πως άρχισε να αλλάξει όταν ήρθε σε επαφή με τζιχαντιστές που βρίσκονταν υπό τη σκέπη του φανατικού ιεροκήρυκα Anjem Choudary. Λέει ένας εξ αυτών: «Ήταν ταλέντο στη μουσική. Θα μπορούσε να τα καταφέρει και να βγάλει δίσκους. Κάποιοι, όμως, μπήκαν μέσα στο μυαλό του και τον έκαναν εκδικητικό και φανατικό».

Το άρθρο Ο Βρετανός εκτελεστής του Φόλεϊ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα