Στα χέρια των τζιχαντιστών έπεσε αεροπορική βάση στη Συρία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μπορεί στο Ιράκ με τη συντονισμένη αντεπίθεση Κούρδων και Ιρακινού στρατού αλλά και την υποστήριξη της αμερικανικής αεροπορίας να βρίσκονται σε δύσκολη θέση οι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους, όμως στη Συρία φαίνεται ότι κερδίζουν έδαφος καθώς κατέλαβαν μια αεροπορική βάση στην περιοχή Τάμπκα, το τελευταίο προπύργιο της κυβέρνησης Άσαντ στην επαρχία Ράκα.

Μάλιστα το γεγονός επιβεβαίωσε η κρατική τηλεόραση αναφέροντας ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις εκκένωσαν τη βάση μετά από πολυήμερη μάχη που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων

ενόπλων και από τις δύο πλευρές. Όπως είναι γνωστό τους τελευταίους μήνες οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επέκτειναν τον έλεγχό τους σε μεγάλα κομμάτια της ανατολικής Συρίας και στο βόρειο Ιράκ.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ ξεκίνησαν αρχικά περιορισμένης έκτασης αεροπορικά πλήγματα στο Ιράκ αλλά όχι και στη Συρία όπου ο αριθμός των θυμάτων από την τριετή εμφύλια σύρραξη φτάνει τις 200.000 σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Το άρθρο Στα χέρια των τζιχαντιστών έπεσε αεροπορική βάση στη Συρία εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα