Ο Τσίπρας μετράει δυνάμεις, ο Μητσοτάκης σχεδιάζει…

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Γιώργου Αυτιά

Δύο κόμματα, δύο διαφορετικοί κόσμοι! Δύο αρχηγοί, δύο διαφορετικές αντιλήψεις. Αλέξης Τσίπρας-Κυριάκος Μητσοτάκης… Τί λένε στα κοντινά τους πρόσωπα; Πώς σχολιάζουν τις εξελίξεις;

ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τους κυβερνητικούς:

«Η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να στηρίζει τις προσπάθειες για την έξοδο από την κρίση».Κατά τα στελέχη της κυβέρνησης, «η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί θετική εξέλιξη την ολοκλήρωση της αξιολόγησης
και πιστεύει ότι θα ακολουθήσει περίοδος σταθερότητας».«Η κυβέρνηση εργάστηκε μεθοδικά για να κλείσει η αξιολόγηση και να υπάρξει μια μεγάλη περίοδος σταθερότητας, κάτι που έχει ανάγκη και η ελληνική κοινωνία και η οικονομία».«Παρά την πίεση της πρώτης αξιολόγησης και της ψήφισης των μέτρων, η κυβέρνηση δείχνει όχι μόνο να διατηρεί την συσπείρωσή της, αλλά και να την αυξάνει».«Ταυτόχρονα, η προσπάθεια να καταγραφεί νέα δυναμική υπέρ της ΝΔ, μετά την εκλογή νέου προέδρου, καθώς και να καλλιεργηθεί κλίμα πολιτικής υπεροχής του Κ. Μητσοτάκη, δείχνει να ατονεί».«Η πλειοψηφία που τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών και ζητά να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση για να ασκήσει την πολιτική της. Είναι προφανές ότι η προσπάθεια της ηγεσίας της ΝΔ να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, με καμπάνιες τύπου “φύγετε”, “παραιτηθείτε” κλπ, έχει αποτύχει ολοκληρωτικά από πολιτικής άποψης και κινούνται στα όρια της γραφικότητας».

Τι λένε στη ΝΔ

Ο αρχηγός της ΝΔ σε κάθε ευκαιρία τονίζει ότι «πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αγωνία για να βγει από την απομόνωση που έχει περιέλθει». Στη ΝΔ σημειώνουν ότι:

«Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται. Για πρώτη φορά στα χρονικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τόσο ισχυρό και σταθερό προβάδισμα έναντι του εν ενεργεία πρωθυπουργού».«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα και στη δημοφιλία και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Το γεγονός αυτό κυριαρχεί σε όλες τις μετρήσεις επί πολλούς μήνες και με πολύ μεγαλύτερες διαφορές από αυτές που τώρα υπάρχουν».«Το ότι πολίτες κρίνουν θετικά το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι πολύ φυσιολογικό. Σχετίζεται με την άποψη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων για την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη και την ανάγκη σταθερότητας. Σταθερότητα που δεν υπηρετείται από την ανερμάτιστη και ιδεοληπτική πολιτική της Κυβέρνησης».«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης πριν έξι μήνες είχε αναφερθεί στην αναγκαιότητα συνταγματικής αναθεώρησης, αναπτύσσοντας σχετικές πρωτοβουλίες. Η πρόταση αυτή λένε στη ΝΔ έχει σημαντική απήχηση και επιτέλους και ο κ. Τσίπρας, ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητες και τους τακτικισμούς του, προσχωρεί στην πολιτική πρωτοβουλία της Ν.Δ. και αποδέχεται την ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος».

Το άρθρο Ο Τσίπρας μετράει δυνάμεις, ο Μητσοτάκης σχεδιάζει… εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα