Ο Τραμπ απειλεί τον Μαδούρο: «Ονειρεύεται να γίνει δικτάτορας αλλά δεν θα μείνουμε αμέτοχοι»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με την κατάσταση στη Βενεζουέλα να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και τους διαδηλωτές να πέφτουν νεκροί ο ένας μετά τον άλλο, ο Τραμπ αποφάσισε να πάρει θέση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως θα λάβει μέτρα κατά του Μαδούρο και θα στηρίξει τον απεγνωσμένο λαό της Βενεζουέλας.

Μετά το ανεπίσημο δημοψήφισμα

με το οποίο 7,2 εκατομμύρια πολίτες ζητούν να φύγει η αριστερή κυβέρνηση του Μαδούρο, αλλά και τα αιματηρά επεισόδια ο Τραμπ ανακοίνωσε:

«Χθες, ο λαός της Βενεζουέλας δήλωσε ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει τη δημοκρατία, την ελευθερία και το κράτος δικαίου. Και όμως οι δυνατές και γενναίες πράξεις του συνεχίζουν να παραβλέπονται από έναν κακό ηγέτη που ονειρεύεται να γίνει δικτάτορας».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα παραμείνουν αμέτοχες ενώ η Βενεζουέλα καταρρέει. Εάν το καθεστώς Μαδούρο επιβάλλει την Συντακτική Συνέλευσή του στις 30 Ιουλίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναλάβουν δυναμική και άμεση οικονομική δράση».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Λευκός Οίκος, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξη του στο άτυπο δημοψήφισμα.

«Συγχαίρουμε τους πολίτες της Βενεζουέλας για τη σημαντική συμμετοχή στο δημοψήφισμα. Καταδικάζουμε όλα τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν οι τραμπούκοι στην υπηρεσία της κυβέρνησης εναντίον αθώων ψηφοφόρων», δήλωσε ο Σον Σπάισερ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, καλώντας να προκηρυχθούν άμεσα «ελεύθερες εκλογές».

Το άρθρο Ο Τραμπ απειλεί τον Μαδούρο: «Ονειρεύεται να γίνει δικτάτορας αλλά δεν θα μείνουμε αμέτοχοι» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα