Ο στόχος των 200

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Toυ Γιάννη Ντσούνου

Με στόχο την ευρύτερη δυνατή συναίνεση που θα του δώσει στην Βουλή 200 ψήφους για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ο Αλέξης Τσίπρας συναντά διαδοχικά έως την Πέμπτη όλους τους πολιτικούς αρχηγούς εκτός της χρυσής αυγής. Ωστόσο το εγχείρημα του

κ. Τσίπρα είναι πολύ δύσκολο και απαιτούνται ιδιαίτεροι πολιτικοί χειρισμοί για να το επιτύχει .

Και αυτο αρχικά γιατί η ΝΔ δια του προέδρου της έχει αποκλείσει οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου στην παρούσα φάση και προτάσσει ως επιτακτική ανάγκη την συνεννόηση για την συνταγματική αναθεώρηση .

Σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση με τις κυβερνητικές επιλογές βρίσκεται και το ΚΚΕ που επιμένει στην απλή και ανόθευτη αναλογική .

Επομένως τα μαθηματικά λένε ότι αν αρνηθούν την συναίνεση η ΝΔ και το ΚΚΕ και συμφωνήσουν όλοι οι υπόλοιποι η κυβέρνηση θα πρεπει να προσμετρήσει και τις ψήφους της χρυσής αυγής. Κάτι τέτοιο είναι το τελευταίο που θα επιθυμούσε ο κ. Τσίπρας γι αυτόν τον λόγο και ξεκινά την επιχείρηση προσάρτησης των υπολοίπων κομμάτων που κινούνται στον χώρο της κεντροαριστεράς .

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να πάρει με το μέρος του τον Δημήτρη Κουτσούμπα απο το ΚΚΕ γιατί έτσι θα έχει ένα επιπλέον επιχείρημα στις συζητήσεις με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ του ποταμιού και της ένωσης κεντρώων . Ήδη μάλιστα τα στελέχη της κυβέρνησης και οι βουλευτές της συμπολίτευσης προσπαθούν να προσεγγίσουν το ΚΚΕ η και να το χρίσουν υπεύθυνο για την οποια αποτυχία του εγχειρήματος αφού δίκη του άρνηση θα έβαζε στο » κόλπο» την χρυσή αυγή .

Ωστόσο πριν την συνάντηση με τον κ Κουτσούμπα ο πρωθυπουργός θα συναντήσει την Φώφη Γεννηματά τον Βασίλη λεβέντη και τον Σταύρο Θεοδωράκη. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι και οι τρεις θα μπορούσαν να δώσουν την συναίνεση τους αφού οι αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση τους εξυπηρετεί λόγο των χαμηλών δημοσκοπικών ποσοστών τους .

Αρκεί όμως μόνο αυτό για να πουν το πολυπόθητο ναι τα κόμματα της κεντροαριστεράς; Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ αναφέρουν ότι ενδεχομένως χρειαστούν και άλλες συμφωνίες , ακόμη και πολιτικές συνεργασίες για να καμφθούν οι αντιστάσεις .

Κυριακή κοντή γιορτή που λέει και ο λαός, στο τέλος της εβδομάδας θα έχουμε καλύτερη βάση δεδομένων για να αναλύσουμε , αφού θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος επαφών.

Το άρθρο Ο στόχος των 200 εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα