Ο ρεπουμπλικανός που έκανε την ανατροπή στην Αιόβα – «Τσάκισε» τον Τραμπ (photos)

Σε χρόνο ρεκόρ τα αμερικανικά ΜΜΕ τον «βάφτισαν» από οποίο από αουτσάιντερ φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Η Αιόβα, η πρώτη αμερικανική πολιτεία που άνοιξε το «χορό» για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (και του Δημοκρατικού) επέλεξε τον 45χρονο γερουσιαστή του Τέξας, Τεντ Κρουζ. Ένα από τα «γεράκια» του κόμματος του Τσαγιού.

Πατέρας δύο παιδιών , ο Κρουζ είναι παντρεμένος με την Χάιντι Σουζάν Νέλσον. Με όπλα στη φαρέτρα του τα πτυχία από δύο έγκριτα Πανεπιστήμια αυτό του Πρίνστον και της Νομικής Σχολής

του Χάρβαρντ ,δείχνει να έχει όλα τα προσόντα για να διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος.

Γιος εξόριστου Κουβανού, ο Τεντ Κρουζ κατάφερε να βάλει στο περιθώριο τον Αμερικανό Μίδα αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό τους δημοσκόπους… Δικαίως κάποιοι σχολιαστές τον αποκαλούν «Εξολοθρευτή» γιατί, όπως υποστηρίζουν, προσφέρει συντηρητισμό , βρίσκει απήχηση στους ισπανόφωνους με τις κουβανέζικες ρίζες του και έχει το θάρρος των πεποιθήσεων τους, όλα σε ένα πολύ, πολύ έξυπνο πακέτο.

Ίσως να του έφερε γούρι η καλή παρουσία του στο τελευταίο ντιμπέιτ πριν τις προκριματικές εκλογές της Αιόβα, το οποίο διοργάνωσε το αμερικανικό δίκτυο «Fox News» με τον Ντόναλντ Τραμπ να είναι ο μεγάλος απών.

Στην τηλεμαχία είχε πει την καλύτερη ατάκα της βραδιάς, αν και δεν είχε καμία σχέση με τον Τραμπ . «Θα βομβαρδίσουμε το Ισλαμικό Κράτος μέχρι να το ισοπεδώσουμε. Θα το κάνουμε χωρίς να απολογηθούμε σε κανέναν για την ένταση με την οποία θα το κάνουμε».

Είναι πάντα ντυμένος στην τρίχα και του αρέσουν οι σκουρόχρωμες γραβάτες. Τον Σεπτέμβριο του 2013 όταν είχε ανέβει στο βήμα της Γερουσίας , είχε δείξει τις αντοχές του αφού είχε αγορεύσει επί 22 ώρες ασταμάτητα προκειμένου να πείσει το κοινό να «παγώσει» την χρηματοδότηση για το επονομαζόμενο «Obamacare», την υγειονομική μεταρρύθμιση που προώθησε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Το όνομά του έχει περάσει στην ιστορία ως ο τέταρτος Αμερικανός πολιτικός που εκφώνησε την μεγαλύτερη σε διάρκεια ομιλία (21 ώρες και 19 λεπτά). Ένα μήνα αργότερα, τον Οκτώβριο του 2013, ο γερουσιαστής από το Τέξας ήταν ο άνθρωπος που συντόνιζε τους «αντάρτες» του κόμματός του που αντιστέκονταν στις ασφυκτικές πιέσεις του Τζον Μπένερ , του πρώην επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων να δώσουν την συγκατάθεσή τους για αύξηση του ορίου δανεισμού.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημά του είναι ότι μπορεί να ποντάρει και σε πολλά προεκλογικά δολάρια . Τον στηρίζει ένα από τα πιο γνωστά λόμπι του Κόμματος του Τσαγιού, το αποκαλούμενο «Club for Growth». Σε ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο είχε δαπανήσει 17 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει τις εκστρατείες του Κρουζ και των ομοϊδεατών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα