Ο. Ρεν: «Βελτιωμένη η Ελλάδα, αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν»

«Τα χειρότερα έχουν περάσει για την Ελλάδα», σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Όλι Ρεν, ο οποίος έστειλε θετικό μήνυμα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζοντας τις φθινοπωρινές, οικονομικές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με τον ίδιο, πιθανότατα, η Ελλάδα να πετύχει για το 2013 πρωτογενές πλεόνασμα, ωστόσο, σημείωσε πως η Αθήνα πρέπει να τηρήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Όπως

αναφέρεται και στην Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας έχουν βελτιωθεί αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν».

«Υπάρχουν σημάδια που δείχνουν πως η Ευρώπη έχει ξεπεράσει τις δυσκολίες. Οι μεταρρυθμίσεις και η δημοσιονομική εξυγίανση αρχίζουν και αποδίδουν και έχουν θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη», σημείωσε ο Επίτροπος αρμόδιος για Νομισματικές και Οικονομικές υποθέσεις.

Τέλος, αναφερόμενος στις κρίσιμες συζητήσεις της Τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση, ο Όλι Ρεν είπε πως «δεν είναι ποτέ εύκολες», ωστόσο, δήλωσε αισιόδοξος πως θα βρεθεί λύση για το «κενό».

Keywords
Τυχαία Θέματα