Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, ο ανασχηματισμός και ο υπουργός… Γιόγκα

Στον διορισμό υπουργού Γιόγκα προχώρησε ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι στο πλαίσιο ευρέως ανασχηματισμού της κυβέρνησής του, την ηγεσία της οποίας ανέλαβε τον Μάιο.

Ο Μόντι, γνωστός λάτρης της γιόγκα στη χώρα του, έκανε χθες ανασχηματισμό ορίζοντας 21 νέους υπουργούς με στόχο την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων και την αναζωογόνηση της οικονομίας της χώρας. Ανάμεσα στα νέα χαρτοφυλάκια είναι κι εκείνο του AAYUSH (Yoga, Naturopathy, Unani, Siddha, Homeopathy), ο υπουργός του οποίου θα είναι επιφορτισμένος, μεταξύ άλλων,

με την προώθηση της αγιουρβέδα- του πανάρχαιου αυτού ινδικού, παραδοσιακού συστήματος Ιατρικής- της γιόγκα, της ομοιοπαθητικής και άλλων εναλλακτικών θεραπειών.

Ο εθνικιστής και ινδουιστής Μόντι είναι χορτοφάγος, ασκείται καθημερινά στη γιόγκα και τον Σεπτέμβριο ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να εξετάσουν την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας της Γιόγκα.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο Μόντι συζήτησε, μάλιστα, για τη γιόγκα με τον Μπαράκ Ομπάμα στο δείπνο που του παρέθεσε ο αμερικανός πρόεδρος στον Λευκό Οίκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα