Ο “Περσέας” που τιμωρεί αλλά και επιβραβεύει επιχειρήσεις

Με όπλο τον «Περσέα» το υπουργείο Εργασίας θα προσπαθήσει να δώσει τη «μάχη» κατά της αδήλωτης και της ανασφάλιστης εργασίας. Ο «Περσέας» ή με το πλήρες όνομά του «Λευκό Μητρώο Συνεπών Επιχειρήσεων Περσέας» που πρόσφατα ενσωματώθηκε με την ψήφο της Βουλής στη νομοθετιή φαρέτρα του υπουργείου Εργασίας, θα καταγράφει και θα επιβραβεύει τις συνεπείς επιχειρήσεις στη χώρα μας.

Μάλιστα οι επιχειρήσεις αυτές θα εξαιρούνται από τους στοχευμένους ελέγχους των ελεγκτικών μηχανισμών, ενώ η επιβράβευσή τους θα γίνεται με μειώσεις

του μη μισθολογικού κόστους.

Για την ένταξη μιας επιχείρησης στον «Περσέα», θα λαμβάνεται υπόψη κυρίως η συστηματική συμμόρφωση με τις προβλέψεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και η έλλειψη καταγγελιών για παράβαση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, ιδιαίτερα ως προς τη χρήση αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τονίζει ότι πρόκειται για «μεταρρυθμιστική τομή υψηλού οικονομικού και πολιτικού συμβολισμού», προσθέτοντας ότι «με τη δημιουργία του νέου συστήματος, εγκαινιάζουμε για πρώτη φορά στη χώρα μας μια νέα, θετική αντίληψη για τη σχέση πολιτείας και επιχειρηματικότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα