Ο Νταβούτογλου πιθανότερος νέος πρωθυπουργός στην Τουρκία λέει ο Γκιουλ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου υπέδειξε ως επικρατέστερο για την πρωθυπουργία στην Τουρκία ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας Αμπντουλάχ Γκιούλ μιλώντας χθες το βράδυ με διευθυντές τουρκικών εφημερίδων, τονίζονας ότι, όπως φαίνεται ο Νταβούτογλου θα παραλάβει την πρωθυπουργία από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είναι πρωθυπουργός από το 2003.

Όπως είναι γνωστό ο Ερντογάν εξελέγη πρόεδρος στις εκλογές που έγιναν

στις 10 Αυγούστου και η ορκωμοσία του θα γίνει στις 28 του μήνα. Για το λόγο αυτό πρέπει σύντομα να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία αλλά και από την ηγεσία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

«Είμαι αυτός που τον εισήγαγε τον Νταβούτογλου στην πολιτική και τη δημόσια διοίκηση», επισήμανε ο Γκιούλ, ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος που έχει διατυπώσει μέχρι τώρα εικασία για το ποιός θα ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης. Μάλιστα το AKP πρόκειται να πραγματοποιήσει συναντήσεις αργότερα αυτή την εβδομάδα για να αποφασίσει ποιον θα επιλέξει για την πρωθυπουργία.

Ο Νταβούτογλου είναι υπουργός Εξωτερικών από το 2009, ενώ πριν ήταν σύμβουλος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής τόσο του Ερντογάν όσο και του Γκιούλ που είναι ένας εκ των ιδρυτών του AKP και παραιτείται από την προεδρία έπειτα από μόλις μία θητεία. Το πολιτικό μέλλον του παραμένει ασαφές, όμως έχει δηλώσει πως θα επιστρέψει στο κόμμα και θα παραμείνει στην πολιτική.

Το άρθρο Ο Νταβούτογλου πιθανότερος νέος πρωθυπουργός στην Τουρκία λέει ο Γκιουλ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα