Ο Κουβέλης διαψεύδει Σαμαρά ότι τον πρότεινε για πρόεδρο Δημοκρατίας

Τις χθεσινές δηλώσεις του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε τηλεοπτική συνέντευξη διέψευσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ότι αρνήθηκε την πρόταση για την προεδρία της Δημοκρατίας, που του έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ τον Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς

κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ενέπλεξε τον κ. Κουβέλη στην ιστορία της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας, λέγοντας, ότι πριν από τον Σταύρο Δήμα, είχε προτείνει στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, να είναι υποψήφιος, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά ο κ. Κουβέλης δεν απεδέχθη.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι ουδέποτε δέχθηκε τηλεφώνημα για το θέμα από τον κ. Σαμαρά ή τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο. Πάντως, παραδέχθηκε ότι υπήρξε συνάντηση με τον τότε υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, αλλά διευκρίνισε πως το συγκεκριμένο θέμα δεν τέθηκε ξεκάθαρα. Επίσης, ο κ. Κουβέλης διευκρίνισε, πως και εάν ακόμη δεχόταν την πρόταση θα την αρνιόταν, καθώς όπως είπε, υπήρχε απόφαση του συνεδρίου του κόμματος να μην ψηφιστεί πρόεδρος της Δημοκρατίας για να μην συνεχιστεί η συγκεκριμένη πολιτική.

«Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του κ. Σαμαρά να δικαιολογήσει τη δική του πολιτική. Επέλεξε ωστόσο να βγει στις αγορές και… πήρε ένα μηδενικό. Ο κ. Σαμαράς είχε προαποφασίσει ότι θα πάει σε εκλογές. Δεν είχα καμία ενημέρωση μέχρι που είδα το επίμαχο δημοσίευμα», τόνισε ο κ. Κουβέλης. Τέλος, από την πλευρά της ΝΔ επιμένουν, ακόμα και μετά την συνέντευξη του κ. Κουβέλη, στα όσα ανέφερε ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξή του.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα