Ο Κάρολος Παπούλιας τίμησε τη μνήμη του ευεργέτη Τριανταφυλλίδη

Το τιμητικό παρών στην εκδήλωση για τα 150 χρόνια από τον θάνατο του ευεργέτη Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη, έδωσε σήμερα Κυριακή 20 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Καρόλος Παπούλιας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κρατικό Κτήμα Βυτίνας, επί του Τριανταφυλλιδείου κληροδοτήματος.

Ο ευεργέτης Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης δώρισε όλη του την περιουσία στο Ελληνικό Δημόσιο, με σκοπό να διατεθεί για την ανάπτυξη της γεωργικής εκπαίδευσης. Ο κ. Παπούλιας, αναφερόμενος στον αποθανόντα ευεργέτη, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Ο ευεργετισμός ήταν η πρώτη αρετή».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε

από τον Σύλλογο Φίλων του Τριανταφυλλιδείου Κληροδοτήματος και τον δήμο Γορτυνίας. Με τα χρήματα του κληροδοτήματος Τριανταφυλλίδη δημιουργήθηκε η Γεωργική Σχολή Τίρυνθας, το σημερινό Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, αλλά και η Γεωργική Σχολή Βυτίνας που μετεξελίχθηκε σε Κρατικό Κτήμα Βυτίνας.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, δήλωσε ότι αισθάνεται πως είναι στο χωριό του, για όσους αναρωτιούνται, τι κάνει ένας Ηπειρώτης στη Βυτίνα και πρόσθεσε: «Γεννήθηκα σ’ ένα χωριό στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, εκεί μεγάλωσα, εκεί έμαθα τα πρώτα γράμματα. Στο χωριό μου έμαθα να αγαπώ τη γη. Η καρδιά μου χτυπά αγροτικά κι αν σώθηκα και είμαι στη ζωή είναι από τη γη, από εκείνα τα λίγα αγροτικά προϊόντα της ορεινής γης εκεί στα βουνά». Ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε ότι, «σήμερα τιμάμε έναν μεγάλο ευεργέτη τον Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη κι αυτό αποτελεί κοινό στοιχείο με εμάς τους Ηπειρώτες, γιατί ο ευεργετισμός ήταν η πρώτη αρετή».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, οι βουλευτές Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Ζαχαριάς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος και πλήθος κόσμου από όλη τη Γορτυνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα