Νέα μέτρα θα φέρουν πολιτικές εξελίξεις

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος προέβλεψε νέο μνημόνιο και νέα μέτρα, εξαιτίας της αποτυχημένης πολιτικής που ακολουθείται. «Ετοιμάζονται τώρα να μπήξουν για τρίτη φορά το μαχαίρι στην πληγή, με τρίτο

μνημόνιο και νέο πακέτο μέτρων», είπε με έμφαση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας πως αυτή έχει σαπίσει και δεν μπορεί πια, ενώ κατέληξε πως η μόνη επιλογή είναι να τελειώνουμε με τα μνημόνια και με τους θαυμαστές των μνημονίων. Επισήμανε δε, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά με τους δανειστές, κι αυτό είναι ένα στοιχείο που θα αλλάξει τις πολιτικές εξελίξεις.

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τρόμο την προοπτική νέων μέτρων και προσποιείται ότι διαπραγματεύεται", σημείωσε, και πρόσθεσε: «Δήθεν διαπραγματεύονται, δήθεν βάζουν κόκκινες γραμμές».

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε πως η κυβέρνηση σύρθηκε σε μέτωπο εναντίον των νεοναζί, κάτω από την εσωτερική κατακραυγή και τις διεθνείς πιέσεις, προσθέτοντας ότι το θέμα έδωσε και την ευκαιρία στην κυβέρνηση να ανοίξει νέα μέτωπα κατασυκοφάντησης της Αριστεράς, μέσω της θεωρίας των δυο άκρων.

Το άλλο πεδίο κριτικής, αφορούσε στις συμβάσεις για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με τον Αλέξη Τσίπρα να προαναγγέλλει τη προσφυγή στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη για να αποδοθούν ευθύνες, όπως είπε, ενώ υποστήριξε ότι στη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή η κυβέρνηση έδειξε να χάνει τη συνοχή της και κάποιοι έδειξαν να χάνουν την ψυχραιμία τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε για πρώτη φορά δημόσια στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, τονίζοντας ότι η πρόταση αυτή είναι τιμητική για τον ίδιο, αλλά κυρίως δικαιώνει πολιτικά, ηθικά και ιδεολογικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα