Ο φόβος των πολιτών για χρεοκοπία φέρνει ληστείες

O φόβος της χρεοκοπίας, για την οποία πολύς λόγος έγινε τον τελευταίο καιρό, πλην των άλλων συνεπειών, αυξάνει τον αριθμό των ενόπλων ληστειών! Πολίτες, που φοβήθηκαν το απειλούμενο, από καιρού εις καιρόν, Grexit, έζησαν εφιαλτικές στιγμές στα χέρια κακοποιών, που στόχευαν στα ποσά των αναλήψεων από τις τράπεζες!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί, που καλούνται να επιληφθούν παρόμοιων υποθέσεων, τονίζουν ότι η συγκέντρωση και φύλαξη μεγάλων χρηματικών ποσών στο σπίτι τραβάει σαν… μαγνήτης διαρρήκτες

και ληστές, που «οσμίζονται» το ρευστό. Έτσι, μόλις σε χρονικό διάστημα 5 ημερών, τρεις γυναίκες στη Σαλαμίνα και στη Β. Ελλάδα έζησαν τον τρόμο από την επίθεση των κακοποιών. Οι δύο από τις γυναίκες μέσα στο σπίτι τους, η 3η όταν μετέφερε τα χρήματα μέσα σε τσάντα, στη μέση του δρόμου.

Μαθαίνουν λεπτομέρειες για τα θύματά τους και σχεδιάζουν τις εισβολές

Είναι βέβαιο ότι οι ομάδες κακοποιών εκμεταλλεύονται το φόβο του κόσμου για την τύχη των καταθέσεών τους και προχωρούν σε κυκλωτικές κινήσεις. Παρακολουθούν, ακούνε «κουτσομπολιά» στις γειτονιές, εντοπίζουν ιδιοκτήτες σπιτιών, που σήκωσαν ποσά, και σχεδιάζουν την εισβολή.

Κάτι τέτοιο συνέβη στα μέσα της εβδομάδας, 3 η ώρα το πρωί, σε ένα σπίτι όπου διαμένουν η εγγονή με την υπερήλικη γιαγιά. Ο φόβος της χρεοκοπίας οδήγησε στην απόφαση της ανάληψης των οικονομιών μιας ζωής της γιαγιάς. Η εγγονή επέστρεψε από την τράπεζα με ένα ποσό κοντά στα 35.000 ευρώ, τα έκρυψε σε σημείο της επιλογής της και όταν αποκοιμήθηκε με τη γιαγιά στο διπλανό δωμάτιο, άκουσε χαρακτηριστικούς θορύβους στο παράθυρο.

Ξαφνικά, πριν προλάβει να αντιδράσει, είδε μπροστά της δυο κουκουλοφόρους, οι οποίοι λόγω της ομιλίας τους της έδωσαν την εντύπωση ότι είναι Ρομά. Την ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού, τη χτύπησαν, την έδεσαν με χαρτοταινία, όπως και τη γιαγιά και ζητούσαν επιτακτικά «τα λεφτά της τράπεζας». Εν τέλει βρήκαν το ποσό και εξαφανίστηκαν χωρίς προς στιγμήν η έρευνα της αστυνομίας να έχει τελεσφορήσει.

Ξάνθη: Η ανάληψη των 30.000 ευρώ έκανε… φτερά

Τον ίδιο εφιάλτη έζησε και μια γυναίκα στην Ξάνθη, μόλις απέσυρε το ποσό των 30.000 ευρώ με τον ίδιο ακριβώς φόβο. Η γυναίκα, ηλικίας 77 ετών, σε κλίμα πανικού πήγε μαζί με τον σύζυγό της στην τράπεζα, να κάνουν ανάληψη του ποσού και να το φυλάξουν στο σπίτι. Τελικά τα λεφτά δεν τους τα πήρε η… χρεοκοπία, αλλά ένας τσαντάκιας!

Έκαναν την ανάληψη και, ακολούθως, κατευθύνθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας για τον καφέ τους. Αργότερα, η γυναίκα έφυγε για να πληρώσει την εταιρία κινητής τηλεφωνίας και κατευθύνθηκε στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Καβάλας.

Γύρω στη 1.30 μ.μ., μόλις απομακρύνθηκε από το κατάστημα και μπήκε στο στενό της οδού Καβάλας, στο ύψος της Αγ. Ελευθερίου, της επιτέθηκε ένας νεαρός, 20-25 ετών σύμφωνα με τις περιγραφές, και τη χτύπησε βάναυσα με αποτέλεσμα να πέσει κάτω στο δρόμο. Έκοψε το λουρί της τσάντας, καθώς η άτυχη γυναίκα προέβαλε αντίσταση και κρατούσε σφιχτά την τσάντα.

Όπως ανέφεραν στους μάρτυρες οι αστυνομικοί, που έφθασαν στο σημείο, θεωρείται βέβαιο, ότι ο δράστης παρακολουθούσε το ζευγάρι από την ώρα που έκαναν την ανάληψη από την Εθνική Τράπεζα. Είπαν ακόμη ότι πολλές διαρρήξεις γίνονται από τους κακοποιούς για το ενδεχόμενο αναλήψεων, γι’ αυτό και ψάχνουν στα πιο… απίθανα σημεία του σπιτιού για να τα βρουν.

Άγρια ληστεία στο Γαλάτσι-Υποψίες για επανεμφάνιση των «ληστών με το σίδερο»

Σε μια «κτηνώδη» εισβολή σε μεσιτικό γραφείο και στο σπίτι της ιδιοκτήτριας στο Γαλάτσι, οι δράστες, προερχόμενοι, όπως πρόδωσε η ομιλία τους, από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, άρπαξαν το ηλεκτρικό σίδερο στα χέρια(!), αλλά δεν έκαψαν τα θύματά τους…

Ο ένας από τους σκληρούς και απάνθρωπους κακοποιούς, που κυκλοφορούν ελεύθεροι, μόλις πήρε το σίδερο στα γαντοφορεμένα χέρια του, τράβηξε, τελικά, το καλώδιο και με αυτό έδεσε τα θύματά του, για να αρπάξει με τους συνεργούς του χρήματα και κοσμήματα!

Οι υποψίες των αστυνομικών εστιάζονται στο αν στη συμμορία συμμετέχουν και κάποιοι απ’ αυτούς, που έκαιγαν τα θύματα με σίδερο. Θα αποδειχθούν ως προς την βασιμότητά τους, μόνο με τις εργαστηριακές εξετάσεις και τη σύγκριση των δεδομένων με παλαιότερες υποθέσεις.

Οι αδίστακτοι δράστες ξυλοκόπησαν τις ανυπεράσπιστες γυναίκες

Η 53χρονη ιδιοκτήτρια μεσιτικού γραφείου, που βρίσκεται στο ισόγειο μιας 5ώροφης πολυκατοικίας, στην οποία βρίσκεται και το σπίτι της, είχε ανοίξει την επιχείρησή της και έπινε τον καφέ της παρέα με μια φίλη της. Ξαφνικά, μετά από 5 λεπτά, μπαίνει στο γραφείο ένας άνδρας, με ύψος περίπου 1,75, με μπλε παντελόνι και μπλε μπλούζα, ο οποίος φορούσε καπέλο τζόκεϊ.

Πίσω του ακολουθεί ένας άλλος άνδρας με το ίδιο ύψος, ο οποίος φορούσε κράνος, μπεζ φόρμα εργασίας και κρατούσε στα χέρια μια πλαστική εργαλειοθήκη. Και οι δύο φορούσαν στα χέρια γάντια κηπουρού!

Οι στιγμές που ακολουθούν είναι εφιαλτικές. Ακινητοποιούν τις γυναίκες, τις χτυπάνε ανελέητα και τις φιμώνουν με μονωτική ταινία για να μη φωνάξουν. Τις σπρώχνουν στο εσωτερικό του γραφείου, όπου και τις δένουν.

Αφού τους αρπάζουν χρήματα από τις τσάντες τους, αρπάζουν τα κλειδιά της ιδιοκτήτριας και ο ένας μπαίνει με αυτά στην πολυκατοικία, που βρίσκεται το σπίτι της 53χρονης, ενώ ο άλλος φρουρεί τις δύο έντρομες γυναίκες.

Στη συνέχεια ανεβαίνει στον 4ο όροφο, μπαίνει στο σπίτι της ιδιοκτήτριας του μεσιτικού γραφείου και αφού χτυπάει και την ηλικιωμένη μητέρα της, με μια γροθιά στο σαγόνι, στέλνοντάς την τελικά στο νοσοκομείο, κάνει άνω κάτω το σπίτι και κλέβει χρήματα και αντικείμενα αξίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα