Ο Ερντογάν απείλησε ευθέως τη Γερμανία: «Θα προχωρήσουμε σε αντίποινα»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένα περιστατικό που σημειώθηκε στη Γερμανία, με πρωταγωνίστρια την αντιπρόεδρο του τούρκικου κοινοβουλίου, ήταν αφορμή να ξεσπάσει ο Ερντογάν και να απειλήσει ευθέως το Βερολίνο. Συγκεκριμένα, η Αϊσέ Νουρ Μπαχτσέκαπιλί βρικόταν στο λόμπι του ξενοδοχείου στη Γερμανία όταν συνειδητοποίησε πως είχε πέσει θύμα κλοπής.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Ayşenur Bahçekapılı, έκλεψαν την τσάντα της αντιπροέδρου , όπου είχε μέσα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά της έγγραφα. Απευθύνθηκε αμέσως στο αστυνομικό

τμήμα και στη συνέχεια πήγε στο τουρκικό προξενείο της χώρας προκειμένου να εκδώσει ένα προσωρινό διαβατήριο που θα της επιτρέψει την έξοδο από τη χώρα.

Κατά την άφιξη της στο αεροδρόμιο της Κολωνίας για να επιστρέψει στη χώρα της, η αντιπρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης αντιμετώπισε πρόβλημα, αφού οι Αρχές όταν διαπίστωσαν πως δεν υπάρχει το πρωτότυπο διαβατήριο, της ζήτησαν να μεταφερθεί στο αρμόδιο τμήμα του αεροδρομίου ώστε να γίνει ο αναγκαίος έλεγχος.

«Δεν δέχονταν το προσωρινό διαβατήριο. Παρότι τους είπα ότι είμαι η αντιπρόεδρος της τουρκικής βουλής και βουλευτής, μου απάντησαν ότι “αυτό δεν μας ενδιαφέρει”. Τότε πήγαν εμένα και την αδελφή μου στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου όπου μας κράτησαν για 45 λεπτά παρότι που τους είπαμε ότι το αεροπλάνο μας ήταν έτοιμο να απογειωθεί και θα χάναμε την πτήση μας. Ήμουν έξαλλη και θυμωμένη» δήλωσε από την πλευρά της η Ayşenur Bahçekapılı και συνέχισε:

«Τι Ευρώπη είναι αυτή; Εμείς σεβόμαστε τους Γερμανούς βουλευτές αλλά και όλους τους βουλευτές άλλων χωρών. Πρέπει να κάνουν και οι Γερμανοί το ίδιο. Είναι δικαίωμα μας, να μας συμπεριφέρονται όπως πρέπει. Πέρασα μια δύσκολη μέρα. Με μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα σαν να μπήκα παράνομα στη χώρα και μου ζήτησαν να καθίσω μαζί με εκείνους που είχαν πρόβλημα. Εξαιτίας της συμπεριφοράς τους καθυστέρησα μία ώρα», είπε η ίδια.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε έξαλλος όταν πληροφορήθηκε για την ταλαιπωρία της Μπαχτσεκαπιλί κι αμέσως κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβολούτ Τσαβούσογλου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Εκείνος τηλεφώνησε στον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα, Martin Erdmann και ζήτησε να δοθούν εξηγήσεις για ό,τι συνέβη στην αντιπρόεδρο. Την ίδια στιγμή, η τουρκική βουλή χαρακτήρισε το συμβάν «απαράδεκτο».

Φυσικά ο σουλτάνος δεν θα «κατάπινε» κάτι τέτοιο και προχώρησε σε δημόσιες δηλώσεις που εξαπέλυαν ανοιχτά απειλές προς την Γερμανία, κατηγορώντας την και πάλι πως είναι καταφύγιο τρομοκρατών.

«Δέχεστε να φιλοξενείτε τρομοκράτες αλλά αναγκάζετε την αντιπρόεδρο της Βουλής να περιμένει ώρες στο αεροδρόμιο. Δεν θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο και σε εκείνους; Και μετά λένε τον Ερντογάν δικτάτορα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακόμη πιο απειλητικός στην συνέχεια, συμπλήρωσε: «Η Τουρκία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αντίποινα αν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Πολλοί τρομοκράτες κυκλοφορούν άνετα στην Ευρώπη, παρόλο που η Τουρκία έχει απαιτήσει την έκδοσή τους».

Οι Αρχές της Γερμανίας, μετά την έκταση που πήρε το ζήτημα, αναγκάστηκαν να κάνουν δηλώσεις ααφέροντας συγκεκριμένα ότι «η αστυνομία του αεροδρομίου δεν κακομεταχειρίστηκε ούτε και συνέλαβε την αντιπρόεδρο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης. Ήταν έρευνα ρουτίνας. Τα υπόλοιπα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Το άρθρο Ο Ερντογάν απείλησε ευθέως τη Γερμανία: «Θα προχωρήσουμε σε αντίποινα» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα