Ο εκδότης της Die Zeit ψήφισε δύο φορές στις ευρωεκλογές

Δύο φορές ψήφισε ο Τζιοβάνι ντι Λορέντσο, εκδότης μεγάλης εφημερίδας στην Γερμανία, στις εκλογές και μάλιστα το εξομολογήθηκε δημόσια.

Ο εκδότης της εβδομαδιαίας Die Zeit ήταν σε τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ των εκλογών όταν αποκάλυψε ότι ψήφισε δύο φορές, προκαλώντας τεράστιο σκάνδαλο στη χώρα, ενώ πλέον είναι αντιμέτωπος με το νόμο.

Προφανώς ο ντι Λορέντσο δεν γνώριζε ότι αυτό που έκανε ήταν παράνομο, για αυτό εξήγησε στον τηλεοπτικό «αέρα» πώς ψήφισε

δύο φορές επειδή έχει διπλή υπηκοότητα, ιταλική και γερμανική. Ετσι, όπως αναφέρει η Bild αρχικά ψήφισε στο ιταλικό προξενείο στο Αμβούργο το Σάββατο και την επόμενη ημέρα πήγε σε εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει ως Γερμανός.

Στο πάνελ της εκπομπής βρισκόταν και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δεν πίστευε σε αυτό που άκουγε. «Δεν μπορεί να είναι σωστό να ψηφίζει κάποιος πολλές φορές και άλλοι μόνο μία», είπε ο υπουργός Οικονομικών κουνώντας το κεφάλι του. Το παράδοξο είναι πως παρότι ο ντι Λορέντσο έχει μάστερ στις Πολιτικές Επιστήμες εξήγησε ότι δεν γνώριζε το νόμο. «Αν το ήξερα δεν θα το έκανα και βέβαια δεν θα το έλεγα σε μία εκπομπή. Ζητώ πραγματικά συγνώμη», είπε αργότερα.

Πάντως, δεν θα τη γλιτώσει τόσο εύκολα. Οπως αναφέρει το BBC, ο εισαγγελέας του Αμβούργου διέταξε έρευνα για το ζήτημα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι πράξεις του συνιστούν εκλογική απάτη, καθώς ήδη έγινε καταγγελία από το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών. Επειτα από όλα αυτά, ο Ντι Λορέντσο βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, με την Bild να έχει τον πιο σκληρό τίτλο. «Είσαι πράγματι τόσο ηλίθιος ψηφοφόρος, κ. Ντι Λορέντζο;», έγραφε το πρωτοσέλιδό της.

Keywords
Τυχαία Θέματα