Ο δύσκολος δρόμος της Μέρκελ έχει επιτήρηση

Τους γερμανούς βουλευτές κλήθηκε να ενημερώσει σήμερα (Τετάρτη) η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, σχετικά με το χθεσινό Eurogroup που δε κατέληξε σε καμία συμφωνίας και ενέτεινε το κλίμα αγωνίας στην Ελλάδα αλλά και σ’ ολόκληρη την ευρωζώνη.

Η ισχυρή κυρία του Βερολίνου προανήγγειλε το σκληρό δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας: «Μόνο ο συνδυασμός επιτήρησης και αλληλεγγύης μπορεί να αποδώσει αποτέλεσμα» φέρεται να δήλωσε.

Σχετικά με τον προσδιορισμό της ημερομηνίας που θα εξευρεθεί η τελική λύση, δεν απάντησε με σιγουριά: «πιστεύω πως υπάρχουν πιθανότητες εξεύρεσης λύσης τη Δευτέρα, δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος, αλλά υπάρχουν πιθανότητες», σημείωσε η κ. Μέρκελ.

Επίσης, υποστήριξε, πως η χρηματοδότηση της Ελλάδας έως το 2016 μπορεί να καλυφθεί με μείωση των επιτοκίων και αύξηση της συμμετοχής του EFSF. Οι εγγυήσεις του EFSF μπορεί να αυξηθούν έως τα 10 δισ. ευρώ και η Γερμανία θα αναλάβει το μερίδιό της, φέρεται να είπε στην κοινοβουλευτική της ομάδα που συνεδρίασε το πρωί, σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται το Reuters.

Η καγκελάριος υπογράμμισε τη σοβαρότητα της κατάστασης στην Ευρωζώνη και εκτίμησε ότι η κρίση δεν μπορεί να ξεπερασθεί μέσα σε λίγα χρόνια. 

Keywords
Τυχαία Θέματα