Προσφεύγει στο ΣτΕ η ΚΕΔΕ για την εποπτεία

Την απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν συγκροτηθεί το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ και γίνει η πρώτη απόπειρα υπαγωγής δήμου σε επιτροπεία, αποκάλυψε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις 21 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Ασκούνης.

Όπως σημείωσε, υπάρχει ήδη ο θεσμός της Επιτροπής Εξυγίανσης, στην οποία έχουν ήδη υπαχθεί 45 δήμοι, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ελεγκτική Επιτροπή

που εξετάζει τις περιπτώσεις των δήμων και των περιφερειών που υπάγονται στη διαδικασία.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «με πρόσχημα τον έλεγχο της εκτέλεσης των προϋπολογισμών των ΟΤΑ, οδηγούμαστε στην παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων που διέπουν το αυτοδιοίκητο του θεσμού, την οικονομική λειτουργία των ΟΤΑ, αλλά και την ουσία του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας».

»Η επίθεση κατά της αυτοδιοίκησης είναι επίθεση κατά της δημοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, δείχνοντας τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα.

Ο κ. Ασκούνης μίλησε επίσης για πολιτική σκοπιμότητα να περιορισθεί ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης. «Εμάς δεν μας ρώτησαν για το Παρατηρητήριο. Οι θεσμοί πρέπει να συνεργάζονται και να συνεννοούνται. Όταν δεν γίνεται αυτό, υπάρχουν συγκρούσεις» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «το κλίμα μεταξύ των δημάρχων είναι εκρηκτικό. Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει το μέτρο». 

Keywords
Τυχαία Θέματα