Ο «Δράκος» του Έρωτα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Της Ευτυχίας Παπούλια

Ο έρωτας μπορεί να είναι το ωραιότερο όνειρο αλλά και ο χειρότερος εφιάλτης.

Γουίλιαμ Σαίξπηρ

Ο έρωτας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το πιο σαγηνευτικό, το πιο υπέροχο συναίσθημα που αν δε βιώσει κάποιος, καλά θα κάνει να μην εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Σε όλες του τις εκφάνσεις, κρύβει μια μαγεία που έρχεται είτε από νεράιδες, είτε από κακές μάγισσες. Σε απογειώνει, γίνεται κινητήριος μοχλός- σε προσγειώνει όμως κι απότομα και σου ανοίγει το κεφάλι. Σε αυτό ακριβώς το σημείο, είναι που επιβάλλεται να σηκωθείς, να σκουπίσεις τις πληγές, να κλειστείς στον εαυτό σου, να πονέσεις κι ύστερα να προχωρήσεις. Άλλοι τα καταφέρνουν, άλλοι όχι με τους τελευταίους να καταλήγουν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής έχοντας αφήσει στο χώμα το κάποτε άλλο τους μισό για το οποίο θα σκότωναν. Και πράγματι, το εννοούσαν.

Έτσι υποστήριξε κι ο Δράκος του Αμαρουσίου , με ένα φονικό στο βιογραφικό του και πολλές γυναίκες να έχει επιτεθεί , που είδε τα περιθώρια να στενεύουν και ομολόγησε τις πράξεις του, προσπαθώντας να ρίξει την ευθύνη σε μια ερωτική του απογοήτευση από μια κοπέλα της νύχτας που γέννησε μέσα του τη διάθεση να εκδικηθεί όποιο θηλυκό βρισκόταν στο διάβα του.

Αν αυτό αληθεύει ή είναι δικηγορικό τερτίπι για να ελαφρύνει τη θέση του, δεν είναι δική μας δουλειά. Από το νου μου όμως, πέρασαν όλα εκείνα τα εγκλήματα πάθους που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, όσα δεν έφτασαν στα αυτιά μας κι όσα δε θα φτάσουν ποτέ, όσα δεν εξιχνιάστηκαν αλλά και καθημερινές γνωστές ιστορίες, προσωπικές ή όχι. Ένα ερώτημα με βασάνισε: Γιατί όχι σε εμάς;

Θυμήθηκα την Ανθή, που έφυγε από τα χέρια του κατά τα άλλα ανήσυχου συζύγου της που συμμετείχε στις έρευνες και εκλιπαρούσε να τη βρουν. Τη φρικιαστική πράξη του Φραντζή το 1987 που η παθολογική ζήλια του τεμάχισε τη 18χρονη σύζυγο του που βρέθηκε σε κάδο των Κάτω Πατησίων … Το Σκιαδόπουλο το ’99 που για τον ίδιο λόγο αποκεφάλισε το κορίτσι του που αποφάσισε να διακόψει τη σχέση τους. Το 2013, η 25χρονη αεροσυνοδός βλέποντας τα σημάδια κινδύνου, ζήτησε βοήθεια από τον πατέρα του δυο μέρες μετά δολοφόνου της. Το 2008, κανείς δεν ξέχασε το νεαρό άντρα που περιφερόταν με το κεφάλι της 25χρονης συντρόφου του στη Σαντορίνη, ύστερα από λογομαχία. Από την άλλη όχθη, θυμόμαστε τη σατανική παπαδιά που βρήκε τον τέλειο ερωτευμένο εραστή , ο οποίος δε δίστασε για τα μάτια της να σκοτώσει τον ιερέα, κατόπιν εντολής της για να κληρονομήσει τη μεγάλη του περιουσία…

Εγκλήματα πάθους που έγραψαν ιστορία, εγκλήματα που δε μπορούν να προβλεφθούν , ίσως όμως και να μπορούν. Το ερωτικό πάθος τυφλώνει το δράστη που φτάνει στα άκρα μέσα σε δευτερόλεπτα, παραδομένος στις παρορμήσεις του γίνεται έρμαιο των θιγμένων του συναισθημάτων παραβιάζοντας κάθε κανόνα της ελευθερίας του άλλου με τις συνέπειες να είναι το λιγότερο καταστροφικές.

Συχνά οι άνθρωποι εντοπίζουμε από την αρχή μιας σχέσης συμπεριφορές που μας προβληματίζουν, μας αγχώνουν αλλά δε δίνουμε την ιδιαίτερη σημασία είτε γιατί κολακευόμαστε από τη ζήλεια του συντρόφου μας, είτε γιατί δεν έχουμε την ωριμότητα να κατανοήσουμε πως οι απαιτήσεις σχετικά με τον ελεύθερο χρόνο μας, τις παρέες μας, στην πορεία θα γίνουν σκοτεινές και επικίνδυνες. Ένας μεγάλος εγκληματολόγος, ο Etienne de Greef γράφει ότι «οι αυτοκτονίες και οι ανθρωποκτονίες από έρωτα δεν εξαρτώνται από την ένταση και την ποιότητα της αγάπης , αλλά αποκλειστικά από σοβαρές ανεπάρκειες της προσωπικότητας του ενόχου».

Κι αυτό εν μέρει φαίνεται. Κάποιες φορές πάλι καθόλου. Είτε θα είναι κινητήρια δύναμη, είτε αιτία καταστροφής και δυστυχίας ο έρωτας. Το ρισκάρεις. Και όπως σε καθε ρίσκο σου, έτσι κι εδώ πρέπει να χεις τα μάτια σου ανοιχτά. Γιατί ένα δευτερόλεπτο μονάχα φτάνει, να γίνει η ζωή σου από την πιο όμορφη ταινία αγάπης, επεισόδιο στη «Δέκατη Εντολή».

Το άρθρο Ο «Δράκος» του Έρωτα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα